butlletí EbreActiu

CAT | ES


Entorn | Ulldecona requereix a una empresa de Sant Celoni que paralitze l’extracció d’oliveres inventariades

Es tracta d’arbres que consten en l’inventari elaborat per la Mancomunitat de la Taula del Sénia i que superen els 3,5 m de perímetre de tronc, mesura que es fa servir per determinar si els arbres són mil·lenaris

Etiquetes   Natura patrimoni, montsia, ulldecona

Publicat el22/1/2018

Entorn | Ulldecona requereix a una empresa de Sant Celoni que paralitze l’extracció d’oliveres inventariades | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Al terme municipal d'Ulldecona hi ha inventariades un total de 1.391 oliveres


L'Ajuntament d'Ulldecona va detectar ara fa uns dies treballs de neteja, poda i preparació per ser arrencades, en diverses oliveres dins d'una finca del terme municipal. Es tracta d'arbres que consten en l'inventari elaborat per la Mancomunitat de la Taula del Sénia i que superen els 3,5 m de perímetre de tronc, mesurades a una alçada d'1,30 del terra. Aquesta mesura és la que es fa servir per determinar si els arbres són mil·lenaris.

Comprovada la titularitat de la finca, al polígon 59 parcel·la 104 del terme municipal, partida Mas del Rector, es va conèixer que està a nom d'una empresa de Sant Celoni, Cultius Ponç, que es presenta com a “especialistes en oliveres” i anuncia a la seva web la compra-venda d'exemplars centenaris i mil·lenaris.

Donada la gravetat dels fets, i d'acord amb la Taula del Sénia, des de l'Ajuntament s'ha enviat una carta urgent a l'empresa requerint la paralització dels treballs per arrancar les oliveres inventariades, nou en total, així com també la resta de la finca, on hi ha oliveres centenàries de la varietat farga i que tenen un gran valor històric, mediambiental i paisatgístic.

Des de l'Ajuntament i la Mancomunitat es duen a terme de manera periòdica tasques de revisió i seguiment dels arbres inventariats, que en el cas d'Ulldecona, són un total de 1.391 oliveres.

comparteix-ho