Sant Jaume d´Enveja, harmonia natural

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#10/6/2022#) AND (caducitat>=#10/6/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Ulldecona, Alcanar i Morella col·laboraran en les festes Quinquennals i el Sexenni

Aquestes festes compten amb reconeixements patrimonials d’àmbit nacional. Les Quinquennals i el Sexenni coincideixen cada 30 anys de manera que l’última vegada va ser l’any 1994 i la pròxima el 2024

Etiquetes   turisme, turisme cultural, ulldecona, alcanar, morella, montsia, els ports

Publicat el12/9/2019

Ulldecona, Alcanar i Morella col·laboraran en les festes Quinquennals i el Sexenni | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


En el marc de la celebració de les festes Quinquennals d'Ulldecona, l'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura, i l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, han anunciat el seu compromís de col·laborar conjuntament en les pròximes festes Quinquennals d'Ulldecona i Alcanar i el Sexenni de Morella. Aquestes festivitats coincideixen cada 30 anys i la pròxima vegada que se celebraran juntes serà l'any 2024. Així, a través de la col·laboració es busca posar en valor la tradició d'aquestes festes tan especials en la zona.

Les Quinquenals són un esdeveniment que se celebra a Ulldecona cada cinc anys en honor a la Verge de la Pietat i amb una durada de 10 dies. En aquesta ocasió duraran fins al 15 de setembre. Les festes Quinquenals d'Alcanar són en honor a la Mare de Déu d'Alcanar i enguany tindran lloc del 2 al 14 d'octubre.

L'alcalde de Morella destacava que “aquestes festes són un gran exemple del nostre patrimoni cultural i tradicional de manera que cal sumar esforços per a donar-les a conéixer i donar-los el valor que mereixen”. L'edil recordava que “l'any 1994 va ser l'última vegada que van coincidir les Quinquennals i el Sexenni i ja es van realitzar diferents col·laboracions per a posar en valor la seua importància i tradició”. També assenyalava que “hi ha una estreta relació entre les tres poblacions tan pròximes i cal col·laborar per a continuar creixent, de manera que les Quinquennals i Sexenni del 2024 són una gran oportunitat”.

Cal recordar que les festes Quinquenals d'Ulldecona i Alcanar estan declarades com Festa Tradicional d'Interés Nacional i el Sexenni de Morella és Festa d'Interés Turístic Nacional, Bé d'Interés Cultural Immaterial i Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial d'Espanya. Així, el 54 Sexenni es va celebrar durant el mes d'agost del 2018 i el pròxim serà l'any 2024, amb l'Anunci al 2023. Aquestes festes se celebren en honor a la Mare de Déu de Vallivana ded de l'any 1678 i compta amb una gran quantitat de danses tradicionals i úniques d'aquesta festivitat.


Ulldecona, Alcanar i Morella col·laboraran en les festes Quinquennals i el Sexenni | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...
Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE)