Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Ulldecona adjudica les obres de restauració i consolidació de les estructures històriques del Castell

El castell medieval d’Ulldecona és un dels principals actius històrics i turístics del municipi del Montsià, amb construccions i restes que abasten diferents períodes i cultures

Etiquetes   entorn, patrimoni, turisme, turisme cultural, ulldecona, montsia, terres ebre

Publicat el17/3/2021

Ulldecona adjudica les obres de restauració i consolidació de les estructures històriques del Castell | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L'Ajuntament d'Ulldecona ha signat ja els decrets d'adjudicació del contracte d'obres de restauració i consolidació d'estructures històriques i mesures de protecció i posada en valor del Castell, tant pel que fa al lot 1 i 2, enllumenat ornamental i sistema de videovigilància, com al lot 3, els treballs de construcció d'edificis culturals, treballs generals i obres d'enginyeria civil.

Segons explica l'alcaldessa, Núria Ventura, “aquesta serà la primera gran intervenció des de que l'any 2009 es va tirar endavant les obres consolidació i neteja de les muralles, i ens permetrà consolidar les estructures situades al davant de la torre de l'homenatge, on hi ha el perill que alguns murs i altres construccions puguen patir despreniments en cas de pluges importants o simplement pel pas del temps”.

El finançament de les obres anirà a càrrec de l'Ajuntament i compta amb subvencions del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, a través de la convocatòria de l'1.5% cultural, de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural i dels Plans de Foment del Turisme de la Generalitat, a través de fons europeus.

El castell medieval d'Ulldecona és un dels principals actius històrics i turístics del municipi del Montsià, amb construccions i restes que abasten diferents períodes i cultures. El conjunt consta d'una torre de l'homenatge, l'antiga església de Santa Maria dels Àngels, la torre circular i una muralla perimetral, dins de la qual trobem altres restes de murs i habitacles que van sortir a la llum en successives campanyes d'excavacions.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho