Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


Turisme Ulldecona incrementa en un 30% les visites guiades al 2022 respecte a l'any anterior

El municipi s’ha situat a l’avantguarda en tecnologies immersives de realitat virtual i des del passat mes de març s’oferten visites al Castell Medieval dins d’aquest àmbit

Etiquetes   turisme, ulldecona, montsia, turisme sostenible, terres ebre

Publicat el24/1/2023

Turisme Ulldecona incrementa en un 30% les visites guiades al 2022 respecte a l’any anterior | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El turisme a Ulldecona segueix la tendència a l'alça amb dades de recuperació notable després de dos anys molt complicats per al sector, tot i no estar encara en xifres prepandèmia. Durant el 2022 s'han realitzat un total de 8.683 guiatges als principals recursos turístics de la nostra població. Un 35% han visitat el conjunt rupestre de la Serra de l'Ermita, un 29% el Castell Medieval, un 23% el Museu Natural de les Oliveres Mil·lenàries de l'Arion i un 13% han dels recorreguts pel centre històric del municipi. Cal destacar, a més, la desestacionalització de la demanda, sent els mesos de major afluència el juny (1.234) i l'abril (1.060). El mes de maig, octubre i novembre van ser mesos importants també superant les 900 visites.

Respecte a la procedència dels visitants, el 50% de les visites guiades han estat per a persones vingudes de les Terres de l'Ebre i del Maestrat; un 38% de la resta de Catalunya i un 7% provenen de França.

L'aposta pel turisme “slow” i de qualitat, sostenible, no massificat, i que gaudeix plenament i al seu ritme de la rica i variada oferta cultural, natural i gastronòmica ha situat Ulldecona com un dels destins més atractius del nostre territori. A més, el municipi s'ha situat a l'avantguarda en tecnologies immersives de realitat virtual i des del passat mes de març s'oferten visites al Castell Medieval dins d'aquest àmbit.

Pel que fa a les persones ateses a l'Oficina Municipal de Turisme, han estat un total de 5.210 i això suposa un 24% més que les ateses l'any anterior. S'ha de tenir en compte que, a banda de la gent que gaudeix del nostre patrimoni amb visita guiada, també s'ha de sumar totes les persones que visiten per lliure altres indrets, sobretot rutes de natura, i que contribueixen també a la dinamització econòmica del municipi.

En el balanç del 2022 s'ha de destacar també que es van registrar 5 nous habitatges d'ús turístic i una nova casa rural. Tots ells van tenir una ocupació força alta al llarg de tot l'any passat.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho