Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Tres vins de Bodegas Crial, premiats a la XXI Feria del Vino de Cretas

La fira es va celebrar aquest passat cap de setmana. Els vins guardonats són El Lledoner i Crial Matarraña rosat jove i blanc jove

Etiquetes   de la terra, cellers, enoturisme, vi, lledo, do terra alta, matarranya,IGP Bajo Aragon,

Publicat el12/4/2022

Tres vins de Bodegas Crial, premiats a la XXI Feria del Vino de Cretas | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Els tres vins premiats


Aquest passat cap de setmana es va celebrar a Queretes (Matarranya) la XXI Feria del Vino y Mercado Medieval, amb la participació d'una vintena de cellers de la IGP Bajo Aragón i de la DO Terra Alta, a més de 90 expositors, productors i artistes.

Bodegas Crial de Lledó va presentar al concurs el seus vins El Lledoner, que va ser guardonat amb el primer premi del millor vi de la Fira en la categoria Vino blanco joven IGP Bajo Aragón. El segon premi d'aquesta mateixa categoria fou per a Crial Matarraña. El tercer reconeixement va ser el primer premi de la categoria Vino rosado joven per a Crial Matarraña.

Al concurs hi van participar vuitanta-una varietats que optaven als premis dividits en quatre categories: blanc jove, rosat jove, negre jove i negre criança.


Bodegas Crial, quatre generacions cultivant vinyes i elaborant vi a Lledó

Aquest és un celler familiar situat a la població de Lledó, a la comarca del Matarranya. Elaboren vi amb raïm que neix a la DO Terra Alta i a la IGP Bajo Aragón, essent la garnatxa una varietat per excel·lència de la comarca i de les seves vinyes i per tant, és la varietat més present en els vins de Bodegas Crial, de la qual obtenen uns vins molt apreciats i reconeguts al territori.

Les vinyes de Bodegas Crial estan situades majoritàriament a les localitats de Lledó i Queretes, entre els 450 i 570m sobre el nivell del mar, on es cultiven més de 70.000 ceps de les varietats Garnatxa blanca i negra amb diferents tipus de clons, com Macabeu, Moscatell, Syrah, Cabernet-Sauvignon i Ull de llebre.

L'any 2013, el celler va ampliar les seves instal·lacions i actualment ocupen un espai de 3.000m2. Una nau de criança, sala de cates i botiga per oferir una oferta enoturística i comercialitzar els seus vins i productes de proximitat.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho