Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


Tres vins de Bodegas Crial, premiats al Grenaches du Monde 2021

Els vins de Lledó guardonats són Les Roques de Benet (2015) i els joves Crial negre i rosat (2020)

Etiquetes   de la terra, vi, garnatxa, lledo, matarranya, cellers

Publicat el8/6/2021

Tres vins de Bodegas Crial, premiats al Grenaches du Monde 2021 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El concurs internacional Grenaches du Monde ha guardonat en la seva 9a edició, tres vins de Bodegas Crial, el celler de Lledó (comarcal del Matarranya).

En concret, han rebut la medalla d'or Les Roques de Benet 2015 (garnatxa, cabernet i syrah) i Crial negre Jove 2020 (garnatxa, ull de llebre, syrah i cabernet), mentre que Crial Rosat Jove 2020 (100% garnatxa negra) ha rebut la medalla de plata.


La Garnatxa

Amb 192.455 hectàrees de vinyes, la garnatxa ocupa el setè lloc entre les varietats de raïm més plantades del món. Emblemàtica dels països mediterranis, ocupa el tercer lloc a Europa amb 178.628 hectàrees, és a dir, el 93% de la superfície mundial. França, Espanya i Itàlia són els tres principals països productors, però la garnatxa és molt popular a tot el món: Àfrica del Nord i del Sud, Austràlia, Amèrica del Nord i del Sud, Croàcia, Grècia, Líban, etc.


Els vins guardonats són Les Roques de Benet (2015) i els joves Crial negre i rosat (2020)

Creat en 2013 pel Consell Interprofessional dels Vins del Rosselló (CIVR) de Perpinyà, el concurs Grenaches du Monde viatja per primera vegada en 2016 amb la seva primera edició traslladada a Aragó (Camp de Borja), després a Sardenya (2017) i a Catalunya (Terra Alta, 2018). El Concurs torna a Perpinyà en 2019, i a l'any següent torna a viatjar a Montpeller en col·laboració amb els Vins de Pays d'Oc, primer productor mundial de vins rosats de garnatxa.

La pròxima edició del concurs tindrà lloc en la primavera de 2022, a Nova York (els Estats Units) gràcies a la col·laboració entre la Unió Europea, el Conseil Interprofessionnel des Vins du Roussillon i l'associació Garnacha Origen.


Per: Redacció

comparteix-ho