Ulldecona, un passeig per la història

CAT | ES


Una trentena de dibuixants s’apleguen aquest cap de setmana a Tortosa en la trobada d’’urban sketchers’

Aquesta disciplina consisteix en immortalitzar els espais de les ciutats i la vida urbana ’in situ’ mitjançant diverses tècniques de dibuix i pintura

Etiquetes   turisme, turisme cultural, tortosa, baix ebre, terres ebre

Publicat el6/3/2020

Una trentena de dibuixants s’apleguen aquest cap de setmana a Tortosa en la trobada d’’urban sketchers’ | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Captar la vida urbana de Tortosa, i recollir-la sobre el paper mitjançant el dibuix, la pintura, l’aquarel·la o qualsevol altra disciplina artística que permeta fer-ho amb immediatesa ’in situ’. Aquest serà l’objectiu de les més de trenta persones que aquest dissabte participaran a la trobada d’’urban sketchers’ convocada per l’associació d’aficionats d’aquesta disciplina a les Terres de l’Ebre.

Concretament, els dibuixants han triat dos emplaçaments per immortalitzar-los: al matí, de 10 a 13 h, l’atenció dels dibuixants se situarà al mercat municipal i el seu entorn, i a la tarda, de 16 a 18 h, al Museu de Tortosa i el conjunt d’edificis modernistes que el conformen.

L’entitat Urban Sketchers Terres de l’Ebre es va constituir ara fa un any, i per commemorar l’efemèride han organitzat aquesta trobada a Tortosa, que preveu aplegar ’sketchers’ d’altres poblacions. La trobada es mourà al voltant d’aquests emplaçaments, per l’indubtable interès arquitectònic dels dos edificis. Per tant, l’objectiu serà captar-ne l’essència des de tots els angles possibles, així com l’activitat humana que hi va associada.

Aquest corrent artístic va sorgir a Internet, fa més de 10 anys, mitjançant la publicació a les xarxes de dibuixos que retraten el món a través dels dibuixos. És per això que, al llarg de les pròximes setmanes, les imatges que elaboren els dibuixants a Tortosa inundaran blocs i perfils, fet que a la vegada suposa una promoció visual de la ciutat.


Per: Redacció

Foto: Turisme Tortosa