Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


Una trentena d'actes gratuïts, per gaudir de la Festa de Sant Joan i Sant Pere a l'Hospitalet de l'Infant

Entre les propostes que s’oferiran del 23 al 29 de juny destaca la 1a Diada Cultural, el Summer Carnaval, el concert de Reggae per Xics i la presentació d’una escultura de David Callau en homenatge a l’autor de "El Petit Príncep"

Etiquetes   vida activa, activitats, festes, hospitalet infant, vandellos, terres de mestral, baix camp,

Publicat el15/6/2022

Una trentena d’actes gratuïts, per gaudir de la Festa de Sant Joan i Sant Pere a l’Hospitalet de l’Infant | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La Regidoria de Festes i la Comissió de Festes de l'Hospitalet de l'Infant han organitzat una trentena d'activitats gratuïtes per al període comprès entre el 23 al 29 de juny, per celebrar Sant Joan i Sant Pere. «Aquestes dues festes es tornaran a celebrar en circumstàncies pràcticament normals, amb un programa d'actes complet, protagonitzat per les entitats locals i pel veïnat», ha remarcat el regidor de Festes, Diego García.

Per Sant Joan, el 23 de juny a la nit, hi haurà un sopar popular, un correfoc pels carrers del poble, la representació de l'Aquelarre del Grup de teatre Quo Vadis i la revetlla amb l'orquestra Ingenio. I el 24 de juny tindrà lloc la 1a Diada Cultural, organitzada pel Ball de Diables de l'Hospitalet de l'Infant. En el marc d'aquesta Diada, hi ha previstos jocs per a la canalla i un pica pica solidari, en benefici de l'associació de famílies amb infants amb capacitats especials ESTEMAQUÍ; brasa popular, guerra d'aigua, berenar solidari en benefici de la Lliga contra el Càncer, la presentació de la composició oficial «1a Nit del So», a càrrec de la Colla de Tabalers del Ball de Diables i el show «A ritmo de Palmas y Tacón», organitzat amb la col•laboració el grup Taconcitos de colores de la Asociación Rociera.

A més, el mateix 24 de juny tindrà lloc al 1a Nit del so, amb la participació dels Timbalers de La Farnaca de Cambrils, els Tabalers de La Dragonina de Constantí, el grup d’animació "Boctukada" de Ferreries-Tortosa, la Colla de Tabalers del Foment Cultural i la Colla de Tabalers del Ball de Diables de l’Hospitalet de l’Infant. El dia de Sant Joan finalitzarà amb l'actuació de diversos grups locals: Windy Coast Band, On the road, Alba i Rita, Carlos Toledo i Manuel Geovanny.

La Festa de Sant Pere començarà el 25 de juny amb una nova proposta: el «Summer Carnaval», el Carnestoltes d'estiu, un dels actes on s'espera més participació de gent, que inclourà una rua pels carrers del poble, l'actuació dels grups carnavalers, el sopar popular amb l'entrega dels premis, ball amb Tarraco surfers i festa jove amb Dj Óscar Sánchez.

Entre els actes previstos fins al 29 de juny, destaquen els tradicionals: el sopar a la fresca, el ball de revetlla (enguany, a càrrec de l'orquestra Nueva Era) i la processó amb la Banda Municipal de Música Clau de Vent i els Gegants de l'Hospitalet.

Altres propostes remarcables són la Festa dels Quint@s del confinament, amb els djs locals Pau Llovera, Lisandro, Héctor Espinola i Adri Espinola; l'espectacle «La vida és un musical», amb la veu de Salva Racero de «Mar i Cel» i Lax'n Busto, la solista Rakel Esteve i el pianista Jorge Varela; la presentació de l'escultura en homenatge a Antoine de Saint-Exupéry (l'autor de l'obra El Petit Príncep) que ha fet l'artista Callau pel passeig marítim; i el concert amb versions de rock de la Banda Municipal de Música Clau de Vent que clourà la festa després del castell de focs.

A més, hi haurà activitats adreçades a la canalla com el concert de Reggae per Xics i la festa infantil d'aigua; i també a la gent gran (dinar de germanor i ball); actes esportius com el XVI Torneig de futbol de veterans Josep Seguer, aiguagim, el III Campionat Escolar d'Escacs i l'exhibició del Club de Gimnàstica Rítmica de l'Hospitalet ) i la presentació del llibre La necròpolis medieval de l'antic Hospital del Coll de Balaguer. Aportacions des de l'arqueologia i l'antropologia, a càrrec dels autors: Núria Armentano i Isidre Pastor.

Més detalls, al programa d'actes que hi ha penjat al web municipal i a les xarxes socials de l'Ajuntament (Facebook, Twitter i Instagram) i de la Comissió de Festes (Facebook i Instagram).


Per: Redacció

comparteix-ho