Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


La Trans Moianès en BTT

Explora la màgia del Moianès en Btt, entre coves dòlmens, pous de glaç, masies i preciosos rierols. Descobriràs un territori únic i excepcional. Trans Moianès Btt. Una història per viure en Btt. Vine i descobreix-ho!nes, pozas de hielo, masías y preciosos arroyos. Descubrirás un territorio único y excepcional. Trans Moianès Btt.

Etiquetes   recomanem, activitats outdoor, btt, rutes, bicicleta, serveis turístics, moianes

La Trans Moianès en BTT | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Què és la Trans Moianès en Btt?

Són unes rutes pel Moianès en Btt de 2 o 3 dies recorrent divertits corriols entre masies i rierols. Si et ve de gust explorar un territori ple de dòlmens, coves i baumes anant per senderols en Btt. Si a més vols descobrir un munt de pobles entre alzineres, pinedes i algunes fagedes. Tot això i molt més és el Moianès. No ho dubtis, ho viuràs en la Trans Moianès en Btt!


La Trans Moianès en BTT | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L'entorn

El Moianès és una comarca plena de coves prehistòriques (com les Coves del Toll), pintures rupestres i dòlmens. Per tant, un territori tan antic com la seva història. I és que al Moianès des de sempre s'ha sentit comarca. Finalment, des de fa pocs anys, se'ls ha reconegut.

Amb multitud de Pous de Glaç o Poues, de tota mida. És a dir, el llegat d'una tradició històrica per a conservar aliments, medicaments o remeis. A més d'un ús per consum propi, podia col·laborar en l'economia familiar.

El Moianès és un territori d'aigua. De fet, encara queden moltes fonts, malgrat les que se n'han perdut per l'abandonament rural. Però també basses, petits embassaments i nombroses rieres i rierols per tot arreu.


Les rutes

Ruta de 2 dies

L'opció de Ruta 2 dies Moianès és una bàsica però completa «exploració» del Moianès. Amb un recorregut total de 105 km i 2.425 metres de desnivell acumulat fa un tomb per molts dels llocs més característics de la comarca. Les Coves del Toll, -amb la visita inclosa en el preu-, el «Salt de la Tosca» i el Molí de Brotons, l'impressionant «Sauva Negra» amb el destacat Castell (conegut popularment com «la Popa») a més de diversos dòlmens i pous de glaç. Però també la majestuosa vila de Moià, el senyorial Castellterçol, l'acollidora Collsuspina, el coquetó Castellcir, el turístic Sant Quirze de Safaja …. en una magnífica proposta per viure l'essència del Moianès.

La ruta comença amb el sopar i l'allotjament la nit prèvia (inclòs en el preu) a Collsuspina. Com molts altres pobles del Moianès, té l'aire típic dels vells pobles plens d'històries i anècdotes.


La Trans Moianès en BTT | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Ruta de 3 dies

La ruta 3 dies moianès és una magnífica opció per fer una garn descoberta de tot el Moianès. La ruta recorre tots i cadascún dels pobles amb unes etapes que permeten gaudir, plenament, del Btt. El dia 1, de Collsuspina a Sant Quirze de Safaja. El dia 2, de Sant Quirze a Calders i el 3r, de Calders a Collsuspina. Són 195 km i 5.500 metres de desnivell acumulat en total.

Els tres dies ofereixen opcions de retallar trams. Dissortadament, si es retalla es perden alguns alicients, donc la ruta s'ha dissenyat unint els principals punts d'interés del Moianès. Per contra, ofereix un recorregut força més curt, dia a dia, i molt més factible. Amb els mateixos allotjaments, queden 140 km en total i 4.000 metres de desnievll acumulat.


La Trans Moianès en BTT | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


T'ho posem molt fàcil:

  • Transport d'equipatge inclòs: Rcollida i el trasllat al següent allotjament.
  • Allotjaments seleccionats: Establiments familiars, acollidors, carismàtics.
  • Esmorzar i sopar, sempre inclosos. Es pot incloure, opcionalment, el dinar. Un extra per un petit suplement..
  • Mapes i tracks de la ruta. Sobretot amb els punts d'especial interès detallats.
  • Multitud d'indrets impressionants. Coves, dòlmens i pous de glaç, com a elements singulars. Però també rierols, gorgs i racons meravellosos.
  • Amb un Guia Titulat. O sense. Segons els dies i les opcions, es pot fer amb un guia titulat i expert coneixedor del terreny. Racons amagats, indrets poc coneguts…
  • Suport a l'economia local: establiments locals i els proveïdors del territori.
  • Factible en qualsevol estació. Tot i que sempre és més recomanable l'estiu, es pot fer qualsevol dia, tret de si hi ha neu.


La Trans Moianès en BTT | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Més informació a:
www.transmoianesbtt.cat i www.guiesbtt.cat
Tel.610 355 736
info@guiesbtt.cat