CAT | ES
Les últimes pluges i l’augment de temperatures han afavorit la presència de larves en algunes zones de la costa
Etiquetes natura patrimoni, delta ebre, la rapita, medi ambient
Publicat el1/6/2018
Durant la passada setmana, el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (Copate), ha dut a terme una actuació d'urgència per al tractament amb producte antilarvari per aturar una eclosió de mosquits a la badia dels Alfacs després de detectar una elevada presència de larves a la zona costanera entre la Ràpita i el Poble Nou.
Tal com recull l'informe que ha elaborat el Copate, s'han detectat concentracions elevades de larves en aquest espai natural litoral, concretament de l'espècie Ocherotatus caspius, que precisament es caracteritza per la seua agressivitat, amb una dolorosa picada que efectua en hores diürnes. Per evitar una eclosió, que se sol produir en un termini de dos dies, i controlar la plaga, els tècnics del Copate han aplicatun tractament mitjançant una aeronau que distribueix un producte antilarvari d'una gran especificitat, com és el Bacillus thuringiensis.
"S'han detectat alguns focus i s'ha fet el tractament aeri amb el BTT, com és habitual en aquests casos i seguirem fent prospeccions per detectar més larves en el mostreig habitual de la campanya, que enguany s'ha avançat degut a les pluges de les últimes setmanes i a l'augment de temperatures”, explicava Carlos Sanchis, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de la Ràpita.
L'espècie Ocherotatus caspius es caracteritza per presentar unes elevades densitats larvàries que, aprofitant el breu moment d'aigua disponible, genera una verdadera plaga d'adults, els quals ràpidament faran notar la seva presència en forma de picades, a totes hores del dia, que fan del tot insuportable la seva presència amb el desenvolupament de les activitats normals. L'autoprotecció davant una eclosió d'aquesta espècie és complicada, sobretot en zones urbanes i urbanitzades properes als focus de cria, i alhora presenta unes implicacions serioses dins de l'àmbit de la sanitat animal i la salut pública, convertint-se en un dels principals vectors d'arbovirosi al nostre territori.
Recordem que en els últims dies també l'Ajuntament de la Ràpita i el COPATE han començat els tractaments per controlar la població de mosquit tigre a la via pública. Aquest és el tercer any que s’aplica un tractament específic en diferents focus potencials per poder rebaixar la població d’aquest insecte i pal·liar els seus efectes.
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: