Festes de Sant Joan i Sant Pere. Hospitalet de l’Infant del 21 al 30 de juny

CAT | ES


Tortosa rep el distintiu de Ciutats i Viles amb Caràcter

Les ciutats que han aconseguit aquesta distinció són Lleida, Tarragona, Girona, Terrassa, Vic, Reus, Vilafranca del Penedès i Tortosa

Etiquetes   Turisme, Tortosa, Baix Ebre

Publicat el4/12/2017

Tortosa rep el distintiu de Ciutats i Viles amb Caràcter | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... El Castell de la Suda al fons de la imatge


Tortosa ha rebut un dels primers distintius que atorga la Generalitat com a Ciutats i Viles amb Caràcter, junt a Tarragona, Girona, Terrassa, Vic, Reus i Vilafranca del Penedès. El director general de Turisme, Octavi Bono, i el director de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, van lliurar aquest passat dijous al Palau Moja de Barcelona aquests primers distintius. El regidor de Turisme, Josep F. Monclús, ha estat l’encarregat de recollir-lo en nom de l’Ajuntament de Tortosa.

Durant l'acte de lliurament, Bono ha declarat que “avui distingim unes ciutats que volen crear un espai d'influència en el seu entorn més immediat, perquè són ciutats que es reconeixen a elles mateixes amb un punt d'autoestima i aquest és un element clau configurador de la identitat”. Així mateix, el director general de Turisme ha volgut destacar que “amb el distintiu de Ciutats i Viles amb Caràcter activem ara una nova eina per afavorir una millor projecció d'aquests altres espais urbans de Catalunya que, amb el seu caràcter, contribueixen a configurar el caràcter del país”.

La distinció de Ciutats i Viles amb Caràcter és una marca de l'Agència Catalana de Turisme (ACT), del Departament d'Empresa i Coneixement, que té com a objectiu posar en valor el patrimoni urbà de Catalunya –més enllà de Barcelona- i promocionar aquelles ciutats que combinen diferents aspectes (cultura, art, gastronomia, arquitectura, innovació, etc.) per oferir al visitant una experiència completa. Hi poden optar ciutats mitjanes –pel que fa al volum de població- i amb una forta personalitat marcada per alguns aspectes com ara el caràcter històrico-cultural, enogastronòmic, artístico-creatiu, entre d'altres.

comparteix-ho