Ulldecona, un passeig per la història

CAT | ES


Tortosa reinventa i reformula la fira multisectorial ExpoEbre amb espais de turisme, gastronomia i tecnologia

ExpoEbre es farà del 28 d’abril a l’1 de maig

Etiquetes   vida activa, fires, promocio, tortosa, baix ebre, terres ebre

Publicat el14/2/2022

Tortosa reinventa i reformula la fira multisectorial ExpoEbre amb espais de turisme, gastronomia i tecnologia | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L’Ajuntament de Tortosa ha avançat que 76a edició de la fira multisectorial ExpoEbre inclourà espais dedicats a la tecnologia i la robòtica, el turisme i també la potent gastronomia ebrenca. Es mantenen els espais de medi ambient i de celebracions, així com l’automoció, l’agricultura, la moda, o l’oci i el lleure. L’alcaldessa Meritxell Roigé ha destacat "l’esforç" d’uns canvis per impulsar i reforçar la fira, amb més espais on "es generin oportunitats de negocis" i nous espais de trobada. El consistori rebaixarà, de mitjana, un 25% el preu dels estands per incentivar la participació, que s’apropava als dos-cents expositors en l’última edició del 2019. ExpoEbre es farà del 28 d’abril a l’1 de maig.

ExpoEbre 2022 serà la primera edició de la fira multisectorial de Tortosa que es podrà celebrar aquest mandat. Després d’anul·lar les edicions 2020 i 2021 per la covid, "la cita firal de referència" al territori, i que obre el calendari de fires de la ciutat, ja té data, del 28 d’abril a l’1 de maig. Serà una 76a edició de revisió i canvis. "S’engega d’una manera diferent, per adaptar-la al que ha de ser l’ExpoEbre del 2022, una fira amb més diversitat i potencial", ha remarcat Roigé.

Com ha avançat l’alcaldessa, es reorganitzaran tots els espais a l’interior i exteriors del pavelló firal de Tortosa. Es mantindrà l’espai EbreAmbient, amb un protagonisme important de les energies renovables, es potenciarà el saló Celebrem, i es mantindrà la promoció de l’automoció, els equipaments, llar i alimentació, la ramaderia i l’agricultura, i l’oci i el lleure, que es repensarà per potenciar el turisme. Entre les novetats, s’afegeix un espai per a la robòtica, la realitat virtual i la intel·ligència artificial, i un espai gastronòmic.

En el pròxim plenari es portaran a aprovació els nous preus per als expositors, "més avantatjosos" i amb un abaratiment del 25% de mitjana. Els efectes de la pandèmia encara es perceben, i des de la regidoria es treballa per animar els firaries a participar. "No serà fàcil després de dos anys sense fira, i treballem per recuperar i incorporar nous expositors per donar-li l’impuls", ha dit l’alcaldessa. "És un gest per facilitar i donar incentius, per tal que amb un preu més rebaixat tinguin més predisposició d’assistir a la fira", ha afegit.

Aquest mes de febrer, Fira Tortosa, inicia un cicle de conferències econòmiques que acabarà dins d’ExpoEbre. Roigé confia que la fira tingui una gran assistència de públic. L’entrada continuarà sent a ser gratuïta. El cartell d’ExpoEbre 2022 posa l’accent en tots els sectors que aglutina. El tècnic municipal Joan Carles Prats n’és l’autor.


Per: ACN

Foto: ACN