Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Tortosa reforça l’oferta de cicloturisme a la ciutat, amb unes jornades amb el sector i l’edició de vídeos promocionals

L’objectiu de les jornades és crear sinergies que permeten generar productes destinats als visitants, amb vista a completar les opcions existents

Etiquetes   turisme, cicloturisme, tortosa, via verda, btt, turisme esportiu, turisme familiar, baix ebre, terres ebre

Publicat el6/5/2021

Tortosa reforça l’oferta de cicloturisme a la ciutat, amb unes jornades amb el sector i l’edició de vídeos promocionals | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L’Aula Didàctica del Museu de Tortosa acollirà, els dies 11 i 12 de maig, unes jornades professionals adreçades als agents dels sectors implicats en l’oferta de cicloturisme que la ciutat ofereix als visitants. Les organitza l’Ajuntament, a través de l’àrea de Turisme, i tenen com a objectiu poder generar nous productes i adequar l’oferta existent per acabar de completar les possibilitat amb les quals compta la ciutat a hores d’ara. Hi estan cridats a participar representants d’empreses turístiques, esportives, hoteleres i de la restauració, entre d’altres.

"El turisme és un dels eixos estratègics per on passa l’activitat de la nostra ciutat i, en els últims anys, hem vist com no ha parat de créixer el nombre de persones que ens visiten", explica l’alcaldessa, Meritxell Roigé. En este sentit, el potencial que té la ciutat i el territori, pel que fa als paisatges i a la tipologia de terrenys, fan que el cicloturisme esdevinga un àmbit sobre el qual cal incidir-hi: "volem convertir Tortosa en una destinació de referència en l’àmbit del turisme vinculat amb el ciclisme", remarca Roigé.

Des del 2019, Tortosa està reconeguda amb la marca Cicloturisme de Catalunya per l’Agència Catalana de Turisme, que reconeix l’especialització en este àmbit. La ciutat és punt d’inici de la Via Verda de la Val de Zafan, però també compta amb rutes de BTT per les muntanyes més pròximes al municipi, acull equips ciclistes que aprofiten les carreteres de la rodalia per fer els entrenaments i també rep visitants que arriben a la ciutat per emprendre el repte de fer l’ascens a Caro. Són només algunes de les possibilitats existents, que queden recollides en les 57 rutes consultables a la web www.tortosaturisme.cat. S’hi poden trobar en diferents idiomes, se’n pot consultar el traçat i es poden descarregar els tracks per poder-les posar en pràctica.

D’altra banda, l’Ajuntament de Tortosa ha estrenat esta setmana quatre vídeos promocionals centrats en l’oferta cicloturista. Cadascun dels vídeos aprofundeix en les diverses modalitats de pràctica que els turistes poden practicar en la seua estada al municipi. D’esta manera, un mostra la bellesa del paisatge, un altre s’atura en la pujada al massís del Port, el tercer s’adreça al públic més familiar per a que puguen descobrir la Via Verda i, finalment, l’últim recull les possibilitats que estan a l’abast dels equips de ciclisme.

A més de la pràctica esportiva i de lleure, els vídeos posen en valor diferents aspectes de l’oferta complementària de la ciutat, com ara el patrimoni, la monumentalitat de Tortosa o la gastronomia, així com altres espais i indrets del territori.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho