Baix Ebre, paradís del cicloturisme

CAT | ES


Tortosa reforça l’àrea de Turisme amb l’obertura d’unes noves dependències al nucli antic

L’oficina està situada al carrer de la Rosa i servirà per centralitzar els serveis tècnics del departament, que tindran Oriol Segarra com a coordinador

Etiquetes   turisme, tortosa

Publicat el9/11/2018

Tortosa reforça l’àrea de Turisme amb l’obertura d’unes noves dependències al nucli antic | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... El balanç de visitants a la ciutat manté la línia ascendent


El departament de Turisme de Tortosa ocupa des d’ara l’oficina municipal situada al carrer de la Rosa, 17, al bell mig del nucli antic. Hi treballaran els membres del departament tècnic, que des d’aquí planificaran les accions de promoció de la ciutat que permetin l’arribada de nous turistes.

L’obertura d’aquesta oficina respon a la voluntat de l’equip de govern de donar major impuls al turisme, un àmbit que segons l’alcaldessa, Meritxell Roigé, esdevé un "actiu molt important per al desenvolupament econòmic del territori, i molt especialment de la ciutat de Tortosa". La redistribució també situarà Oriol Segarra com a coordinador del departament. Anteriorment aquest espai havia acollit l’oficina d’Habitatge, que des de fa alguns mesos s’ha traslladat a l’edifici de l’ajuntament.

L’obertura de les noves dependències de Turisme ha servit per donar a conèixer, també, les dades d’ocupació turística de l’estiu. Les pernoctacions fetes als establiments hotelers de la ciutat revelen un augment de més de 1.600 persones durant els mesos de juny, juliol i agost del 2018, en relació al mateix període de l’any anterior. La dada és especialment notable durant l’agost, un 21% superior a la del mateix mes del 2017. En total, els tres mesos de l’estiu van registrar 36.424 pernoctacions, davant les 34.814 de l’any passat.

El balanç de visitants manté, doncs, la línia ascendent que ja ha viscut en els últims anys: en comparació amb el 2016, l’estiu d’enguany ha registrat gairebé 9.500 pernoctacions més.

Una altra de les dades destacades és que la despesa dels visitants a la ciutat ha augmentat. Segons ha explicat el regidor de Turisme, Josep Felip Monclús, això s’explica pel fet que "es tracta d’un tipus de turista amb poder adquisitiu mitjà i alt, que ve a Tortosa atret pel turisme cultural que oferim, i per la desestacionalització que suposa l’oferta de la ciutat".

Pel que fa a les procedències, predomina el turisme interior català (41,8%), seguit de l’estranger (30%) i el de la resta de l’Estat espanyol (28%). També destaca l’augment de visitants del País Valencià (puja fins al 31,8%) i d’Euskadi (suposa el 10,7% dels turistes de la resta de l’Estat espanyol). Els francesos representen més de la meitat dels estrangers (el 54,4%), i més lluny se situen alemanys (6,9%), anglesos (6,8%) o holandesos (6,2%). Aquests indicadors han sigut elaborats a partir de les consultes que els visitants fan a les oficines de turisme quan arriben a Tortosa.

Finalment, la targeta Tortosa Card també comptabilitza un important augment durant els tres mesos d’estiu d’enguany: un 51% superior al mateix període del 2017.
Bodegas Crial. Quatre generacions cultivant vinyes i elaborant vi de Lledó