Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


Tortosa instal·la plafons turístics que interpreten la història dels ponts de la ciutat

Aquests nou elements turístics s’han instal·lat al pont del Tren, al pont de l’Estat, i on es trobava l’antic pont de la Cinta

Etiquetes   turisme, tortosa, baix ebre

Publicat el16/4/2018

Tortosa instal·la plafons turístics que interpreten la història dels ponts de la ciutat | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... En primer pla, el Pont de l'Estat i al fons el Pont del Tren


L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigè, i el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Tortosa, Josep Monclús, han presentat els nous plafons turístics que s'han ubicat al Pont del Tren, al Pont de l'Estat i on es trobava l'antic Pont de la Cinta, en una iniciativa de la regidoria de Turisme que vol fer arribar a la ciutadania de Tortosa i als visitants de la ciutat la història, les anècdotes més curioses i els trets arquitectònics i tècnics principals d'aquestes importants construccions, que han marcat el pas del temps a la ciutat i formen part imprescindible i indiscutible del paisatge urbà de Tortosa.

Aquests nous plafons inclouen informació en quatre idiomes sobre el que han suposat aquests ponts per la ciutat, a més d'imatges d'arxiu que visualitzen l'estat dels ponts en els diferents períodes de la seva història: "L'objectiu d'aquest pla -ha dit el regidor de Turisme- es seguir amb la promoció i la difusió de Tortosa com a destinació turística, potenciar l'economia de la ciutat i donar valor a tots els seus actius que poden ser d'interès pel visitant".

El títol dels plafons interpretatius és "Ponts de Tortosa: Construcció-Destrucció-Reconstrucció". Es tracta d'un total de tres plafons, el primer dels quals està col·locat al costat del pont del Tren, prop de la rampa d'accés al pont a la banda de Ferreries. El segon plafó es troba col.locat a la banda de Tortosa, prop del pont de l'Estat recentment rehabilitat, i el tercer dels plafons està instal·lat al costat del restaurant Xapla, també a la banda de Ferreries, prop de la nova senyal turística de la Catedral.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Tortosa ha remarcat l'interès de l'Ajuntament en fer la màxima divulgació dels elements patrimonials de la ciutat amb aquestes actuacions de museització, "no només com a ítem turístic -ha expressat Roigé- sinó també com a punt d'interès per a estudiosos i historiadors, a banda de la seva utilitat per a descobrir a la ciutadania de Tortosa una part de la seva història que potser desconeix". L'alcaldessa ha afegit que "estem tan acostumats a la presència dels ponts a la nostra ciutat que de vegades oblidem la immensa càrrega històrica que suporten".

L'alcaldessa i el regidor de Turisme també han valorat molt especialment la importancia conmemorativa d'aquesta iniciativa, ja que enguany es celebra el 80è aniversari dels bombardejos a Tortosa durant la Guerra Civil de 1936-1939, uns atacs aeris dels quals els ponts que unien les dos bandes de la ciutat van ser-ne objectiu principal.


Tortosa instal·la plafons turístics que interpreten la història dels ponts de la ciutat | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roiget, amb un dels nous plafons