Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Tortosa desenvoluparà amb Airbnb un programa de turisme sostenible a les Terres de l’Ebre

Tortosa serà la nova seu del programa de destinacions sostenibles d’Airbnb, una iniciativa per promoure un turisme que beneficiï les famílies, empreses i comunitats locals

Etiquetes   turisme, turisme sostenible, tortosa, terres ebre

Publicat el24/2/2020

Tortosa desenvoluparà amb Airbnb un programa de turisme sostenible a les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L'Ajuntament de Tortosa i Airbnb han signat avui un acord per desenvolupar un programa de Turisme sostenible per la ciutat i les comarques de les Terres de l'Ebre. Aquest programa té com a objectiu ajudar a la ciutat en l'impuls com a destinació sostenible, que obri noves perspectives econòmiques per a la comunitat local i els governs de la regió.

L'acord signat avui a Tortosa inclou la realització de tallers temàtics amb activitats de co-creació, en les que representants dels emprenedors, institucions de promoció turística i organitzacions d'empresaris i restauració, tindran l’oportunitat de proposar idees sobre les estratègies i el model del turisme a la ciutat i les comarques. Aquests tallers també potenciaran l‘ús de recursos infrautilitzats i la creació d'experiències que fomentin la diversificació del turisme i permetin a la gent local aprofitar els seus coneixement i les seves aficions.

Com a part de la implicació d’Airbnb amb les Terres de l'Ebre, Airbnb col·laborarà per tercer any consecutiu amb el Terres Travel Festival, un esdeveniment que recolza de manera clara el posicionament de destinació sostenible de la regió.Faió, un riu d’història viva


El programa de Tortosa té com a referent el Healthy Destinations Lab, una iniciativa que Airbnb i Igualada van posar en marxa l'any 2019 i va permetre desenvolupar una metodologia per fomentar un turisme sostenible a noves destinacions.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, remarca que l’Ajuntament està treballant des de fa temps per vincular el turisme cultural amb el turisme de natura en tots els seus vessants a la ciutat, motiu pel qual es posa molt èmfasi en les experiències, la generació de producte turístic i l’acollida de visitants, tant des de l’administració com des dels diferents agents implicats.

El projecte es durà a terme seguint les directrius del Llibre Blanc del Turisme Sostenible, que proposa una metodologia per entendre com una ciutat, zona o localitat pot esdevenir una destinació turística sostenible.

La presentació de l'acord ha tingut lloc a bord del llagut Lo Sirgador, que esdevé un dels actius turístics que singularitzen l'oferta de Tortosa ja que permet navegar pel riu Ebre i descobrir-ne el valor natural i paisatgístic des de dins del curs fluvial.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho