Venda online productes de la Terra

CAT | ES


Tortosa acollirà la sessió de presentació del 1r Congrés Internacional «La Guerra Civil a les Terres de l’Ebre»

L’Aula Didàctica del Museu de Tortosa acollirà divendres 24 a les 18 h dues ponències dels històriadors Roc Salvadó i Andreu Caralt

Etiquetes   vida activa, turisme cultural, tortosa, gandesa, terres ebre

Publicat el21/9/2021

Tortosa acollirà la sessió de presentació del 1r Congrés Internacional «La Guerra Civil a les Terres de l’Ebre» | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Aquest divendres 24 de setembre, a les 18 h, l’Aula Didàctica del Museu de Tortosa acollirà la sessió de presentació del 1r Congrés Internacional La Guerra Civil a les Terres de l’Ebre (1936-1939). L’acte s'emmarca en la celebració dels actes de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021 i inclourà dues ponències: la primera portarà per títol ’Més enllà de Hemingway: corresponsals de guerra a Tortosa’, a càrrec de l’historiador, Roc Salvadó i la segona, ’Civils evacuats, a la muntanya i al Delta’, amb el periodista i historiador Andreu Caralt. Les intervencions estaran moderades per l’historiador Ramon Gironès Blanch.

Les dues ponències seran l’avantsala del Congrés Internacional La Guerra Civil a les Terres de l’Ebre (1936-1939) que se celebrarà del 22 al i 24 d’octubre a Gandesa i que comptarà amb la participació d’especialistes nacionals i internacionals en l’estudi d’aquest període històric. S’hi presentaran comunicacions seleccionades pel comitè científic del congrés, s’han previst visites guiades als espais històrics de la Batalla de l’Ebre i un acte commemoratiu de l’Associació d’Aviadors de la República.

El congrés internacional està organitzat per l’Ajuntament de Gandesa, l’Ajuntament de Tortosa, la Universitat Internacional de Catalunya i el Centre d’Estudis de la Batalla de l’Ebre. A més, compta amb el suport de l’Associació d’Aviadors de la República, la Diputació de Tarragona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal de la Terra Alta, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre, el Memorial Democràtic, el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre, l’Institut d’Estudis Catalans, la Societat Catalana d’Estudis Jurídics, l’Institut Ramon Muntaner, l’Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, el Patronat pro Batea i l’Associació del Poble Vell de Corbera d’Ebre.

Per participar a la presentació del congrés a Tortosa cal enviar un correu a cultura.recepcio@tortosa.cat, indicant el nom i cognoms, un correu electrònic i un mòbil de contacte i en l’apartat de l’assumpte cal fer constar: "Inscripció al Congrés Internacional ’La Guerra Civil a les Terres de l’Ebre’. Extensió Tortosa".


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho