Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


La Torre de Sant Joan estrena senyalització

Situada a la badia dels Alfacs, és un dels llocs idíl·lics del Delta de l’Ebre i un punt d’observació d’aus

Etiquetes   entorn, patrimoni, turisme, delta ebre, badia alfacs, amposta

Publicat el29/7/2022

La Torre de Sant Joan estrena senyalització | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La nova senyalització de l'espai inclou la instal·lació de pals i cordes per limitar l'accés a la torre, ja que recordem, està prohibit accedir-hi. També s'ha instal·lat un informatiu on s’explica breument la història de la torre i una estructura que permet ubicar el telèfon mòbil per fer-se una selfie.

Situada a la costa meridional del Delta de l'Ebre, al terme municipal d'Ampota, la Torre de Sant Joan, o de Bolitx, fou bastida l'any 1576 per manament reial de Felip II amb la finalitat de vigilar i defensa el port dels alfacs dels atacs de la pirateria sarraïna. La torre va ser funcional durant dos-centes cinquanta anys, en els que va viure episodis bèl·lics com la Guerra dels Segadors (1640-1652) o la del Fràncès (1808-1814), en la que va sofrir greus desperfectes estructurals pels atacs dels dos bàndols. Durant la Guerra Civil Espanyola va servir de refugi a algunes famílies de la Ràpita.

Actualment, situada 50 metres mar endins, amb unes parets d'uns 6 metres d'alçada i mig derruïda, la Torre de Sant Joan és un element patrimonial d'Amposta declarat bé cultural d'interès nacional. Un dels punts més idí·lics del Delta de l'Ebre pel seu entorn natural únic, a tocar dels arrossars, les llacunes i sovint envoltada de colònies de flamencs.

A la torre només es pot accedir amb bicicleta o a peu pel camí de guarda habilitat. Seguiu aquí les indicacions per arribar a la Torre de Sant Joan (carretera La Ràpita-Poble Nou del Delta, enfront del cementiri.


Per: Redacció

Foto: Turisme Amposta

Mapa: EbreActiu

comparteix-ho