Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


Tornen els caps de setmana de BUDA & BIKE a Sant Jaume d'Enveja

Visites guiades en bicicleta a l’Illa de Buda, un entorn natural i paisatgístic idíl·lic al delta de l’Ebre

Etiquetes   turisme, illa de buda, delta ebre, parc natural delta ebre, sant jaume enveja, bicicleta, turisme familiar

Publicat el8/6/2023

Tornen els caps de setmana de BUDA & BIKE a Sant Jaume d’Enveja | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Amb l'arribada de l'estiu, l'empresa de serveis turístics 4 Camins, amb el suport de l'Ajuntament de Sant Jaume d'Enveja, a través de l'àrea de turisme, ens tornen a oferir la possibilitat de conèixer l'illa de Buda, un entorn natural i paisatgístic idíl·lic del delta de l'Ebre.

El visitant s'endinsarà «a cop de pedal», a l'illa, seguint les explicacions dels guies de l'Escola del Parc Natural del Delta de l'Ebre, podrà degustar productes de la gastronomia local i gaudir d'una mostra de cultura popular, com són les cançons d'era i les jotes.

Les visites s'allargaran durant tot l'estiu, concretament el 15 i 16 de juliol, el 5, 6, 19 i 20 d'agost i el 2 i 3 de setembre. El preu de l'activitat BUDA & BIKE és de 25 euros per persona (el 20% d'aquest import es destinarà a actuacions de millora i protecció de l'illa).

Les places són limitades i es poden reservar presencialment a l'Oficina de Turisme de Sant Jaume d'Enveja, de les 9 a 14 hores, per correu a info@santjaumeturisme.cat i al telèfon 977468165.


L'Illa de Buda: un territori envoltat de misteri d'ocells, arròs, eucaliptus i cavalls

Un dels indrets més emblemàtics i recomanables al Delta de l'Ebre és l'Illa de Buda. La seva entrada és restringida i cal una autorització per accedir-hi, això l'ha preservat i la converteix en un lloc molt especial. Està situada a l'extrem oriental del Delta, té més de mil hectàrees de superfície i uns cinc kilòmetres de longitud. És l'illa més gran de Catalunya.

D'origen al·luvial, ja que s'ha format pels sediments que deixa el riu Ebre a la seva desembocadura, té forma d'un triangle invertit i està envoltada pels dos braços del riu, el principal és la gola de Llevant, que la separa de l'illa de Sant Antoni, i el secundari, que és la gola de Migjorn. A l'interior de l'illa hi ha les llacunes del Calaix Gran i el Calaix de Mar que són l'hàbitat d'un gran nombre d'ocells.

Actualment encara s'hi conrea arròs i s'hi poden veure cavalls adaptats al terreny que procedeixen de la regió francesa de la Camarga, el delta del Roine.

L'Illa de Buda forma part del Parc Natural del Delta de l'Ebre i es pot visitar per Sant Pere (a finals de juny), quan l'entrada és lliure i els habitants de Sant Jaume hi van en romeria.

Els creuers pel riu Ebre que arriben a la desembocadura permeten vorejar part de l'illa i veure els seus altíssims eucaliptus, també s'organitzen excursions amb caiac.


Tornen els caps de setmana de BUDA & BIKE a Sant Jaume d’Enveja | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho