Venda online productes de la Terra

CAT | ES


Torna El Racó dels Artesans del Mas de Barberans amb artesania de proximitat

Després de l’aturada de l’any passat motivada per la situació sanitària generada per la pandèmia, en aquesta edició, la Fira Monogràfica de les Fibres Vegetals posarà el focus en els artesans i artesanes de Catalunya i la resta de l’Estat Espanyol

Etiquetes   vida activa, fires, mas de barberans, montsia, tradicions, etnologia, artesania

Publicat el20/7/2021

Torna El Racó dels Artesans del Mas de Barberans amb artesania de proximitat | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El Racó dels Artesans, la Fira Monogràfica de les Fibres Vegetals del Mas de Barberans recupera aquest 2021 el pols i viurà el cap de setmana del 7 i 8 d'agost la divuitena edició, sempre seguint les directius que marqui el PROCICAT. Després de l'aturada de l'any passat motivada per la situació sanitària generada per la pandèmia, els artesans i artesanes de les fibres vegetals tornaran a fer rogle enguany pels carrers del Mas i exposaran peces i creacions que alternen el saber fer d'un ofici tradicional amb l'experimentació creativa. Així la fira manté intacta la seua filosofia de punt de trobada de tradició i contemporaneïtat i la d'intercanvi d'experiències entre els professionals del sector, si bé renuncia momentàniament, a causa del context global, a la internacionalització que tant l'ha caracteritzat els últims anys.

Com també s'ha fet amb l'edició d'enguany del Fibrescampus, que tindrà lloc la setmana abans de la fira, el Racó dels Artesans posarà el focus en els artesans i artesanes de Catalunya i la resta de l'Estat. Hi participaran una trentena d'expositors la majoria provinents del Principat (22), alguns d'ells molt vinculats a la fira com Joan Farré o Paco Trepat. Dels vint-i-dos expositors catalans, vuit són de les Terres de l'Ebre, amb la presència inexcusable de les artesanes d'Artpauma del Mas de Barberans o d'altres noms com el de Pilar Girbes, de Sant Jaume d'Enveja, que conrea cotó al delta de l'Ebre per elaborar fil de manera artesanal. Pel que fa als expositors de la resta de l'Estat, cal destacar la presència per primera vegada de l'Aula de Natura de la Universitat Popular d'Albacete, especialitzada en espart; o l'artesà gadità Antonio Rodríguez que mostrarà la seua manera de treballar la pauma.

El vímet, l'espart i la pauma seran les matèries primes més presents a la Fira, però també s'hi podrà trobar tireta de ratang i de jonc amb la qual l'artesana Marta Penina explora la creació de làmpades de bova o de fibres toves.


Per: Redacció

Fotos: EbreActiu

comparteix-ho