Jornades del Polp a Caduf i el Peix de Llotja. Benicarló, del 15 de setembre a l’1 de novembre 2023

CAT | ES


Torna Benvinguts a Pagès

Aquest cap de setmana arriba la quarta edició d’aquesta iniciativa que permet experimentar la vida a pagès, redescobrir l’origen dels productes que es consumeixen cada dia i omplir el rebost

Etiquetes   turisme, montsia, baix ebre, ribera ebre, terra alta, priorat

Publicat el27/5/2019

Torna Benvinguts a Pagès | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Es podrà visitar un molí tradicional d'arròs


L'experiència Benvinguts a Pagès torna a Catalunya el cap de setmana de l'1 i 2 de juny. La gran festa de la pagesia catalana celebra aquest 2019 la quarta edició i suma més de 55.000 visitants en les tres edicions anteriors. Conèixer l'olivera amb producció més antiga del món, baixar pel riu Ebre en piragua, visitar un molí tradicional d'arròs, passejar entre vinyes o bé posar- se el vestit d'apicultor per entendre el procés d'elaboració de la mel són algunes de les activitats proposades a les Terres de l'Ebre i al Priorat.

La iniciativa permet a un públic molt ampli experimentar la vida a pagès, redescobrir l'origen dels productes que es consumeixen cada dia i omplir el rebost. El cap de setmana de Benvinguts a Pagès gira al voltant de les visites gratuïtes a prop de 200 granges i explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres de Catalunya. L'experiència es complementa amb la participació de prop de 140 restaurants, que ofereixen el menú Benvinguts a Pagès amb productes de temporada i de proximitat, i les estades a més de 200 allotjaments rurals. Finalment, durant el primer cap de setmana de juny també es programen més d'un centenar d'activitats complementàries (fires gastronòmiques, visites guiades, col·loquis, concerts, passejades i exposicions, entre d'altres).


Una oferta per a totes les edats

L'esdeveniment es dirigeix a un públic divers i transversal. Des del públic familiar, en què els nens i nenes són protagonistes tot descobrint l'origen dels aliments i tenen contacte amb els animals, al públic foodie, que buscar els productes més saborosos i autèntics sobre el terreny, que són de proximitat i sense intermediaris. Les visites guiades gratuïtes s'ofereixen sense reserva prèvia i acaben amb un tast de productes que els visitants poden adquirir, tot seguit, i emportar-se a casa. A través de la pàgina web www.benvingutsapages.cat el públic pot planificar les visites per territoris o bé per productes i escollir qualsevol de les propostes de les granges i pagesos inscrites. Aquest any s'incorpora com a novetat l'opció de cercar pagesos que tenen produccions ecològiques. L'oferta de productes de proximitat i de temporada d'horta, fruita, verdura, làctics, cereals, carn, peix, oli, mel, i cereals, entre d'altres, és molt complerta. L'experiència obté una magnífica acollida per part del públic, que puntua les visites amb una nota mitjana que supera el 9.


Càmping Terra Alta. Gaudeix de la tranquil·litat i el paisatge a la vora de la via verda

Foto: Cedida