suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


Tomaques i vins ancestrals del Priorat, protagonistes aquest agost de dues fires a Falset

La Fira de la Tomaca, el 6 d’agost, i la Fira dels Vins Ancestrals, el 19 d’agost, realçaran la relació de producte, productor i origen

Etiquetes   vida activa, fires, de la terra, falset, priorat

Publicat el28/7/2023

Tomaques i vins ancestrals del Priorat, protagonistes aquest agost de dues fires a Falset | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L'Ajuntament de Falset ha programat per a aquest mes d'agost la 4a Fira de la Tomaca i producte de km 0 del Priorat i la 1a Fira dels Vins Ancestrals, dues fires que se sumen a un extens i divers calendari d'actes d'estiu, en el qual no faltaran les tradicionals Festa Major i Festa de Santa Càndia.

Amb relació a la Fira de la Tomaca, que tindrà lloc el diumenge 6 d'agost durant tot el dia a la plaça de la Quartera, aquesta està dedicada a valorar les varietats tradicionals de tomaca del Priorat, així com d'altres productes de la terra. En aquest sentit, la mostra comptarà amb mercat i tastos de les diferents varietats de tomaca.

Pel que fa a la 1a Fira dels Vins Ancestrals i Bombolles del Priorat, aquesta se celebrarà el dissabte 19 d'agost, de les 19 a les 23 h a l'espai del Bosquet del Tancat. Comptarà amb onze productors de la comarca que donaran a conèixer els seus vins ancestrals (vins escumosos d'una única fermentació), així com amb la presència de restauradors de Falset i música ambient. La mostra permetrà tastar vins molt singulars de cellers de renom del Priorat, vins ancestrals que, en alguns casos, no es troben al mercat i es donaran a tastar per primer cop i gairebé de manera exclusiva aprofitant la fira.

Magí Batllevell, regidor de Comerç i Turisme, destaca que "totes dues fires remarquen el valor i reivindiquen la relació de producte, productor i origen, tot i que en contextos diversos". "En el cas de la tomaca, és un producte conegut per tothom, però sovint desconeixem que, entre les nombroses varietats que existeixen, n'hi ha de tradicionals i molt arrelades al Priorat", subratlla Batllevell. En canvi, "en el cas dels vins ancestrals, tot i que actualment estan en auge, són encara força desconeguts per al gran públic", apunta el regidor. "De fet, entre la gent entesa també hi ha qui no sap que al Priorat se n'elaboren", conclou.

A banda d'això, Magí Batllevell també posa èmfasi en el fet que amb les dates escollides per a totes dues fires pretenen aprofitar la concurrència pròpia de les dates d'agost per donar empenta a aquests productes i productors.


Per: Redacció


comparteix-ho