Masdenverge, al bell mig de dos parcs naturals

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/22/2022#) AND (caducitat>=#1/22/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Territori i Sostenibilitat impulsa una nova subvenció per a vies ciclistes per valor de 20 MEUR

Vol impulsar la mobilitat en bicicleta mitjançant la construcció d’una xarxa de vies ciclistes, a través dels ens locals, amb dues línies d’ajuts: una adreçada a la mobilitat quotidiana i una altra, al cicloturisme

Etiquetes   turisme, cicloturisme, terres ebre

Publicat el3/8/2018

Territori i Sostenibilitat impulsa una nova subvenció per a vies ciclistes per valor de 20 MEUR | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ha publicat aquest dijous la convocatòria de subvencions per fomentar l’execució d’actuacions de vies ciclistes de les entitats locals i determinats consorcis, a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), amb una dotació de 20 MEUR. Els ajuts cobriran el 50% del cost de les actuacions, de manera que, amb IVA, podrà generar una inversió total de 48 MEUR. El Departament va desbloquejar recentment aquesta important subvenció, que havia quedat aturada per l'aplicació de l'article 155.

Amb aquests ajuts, el Departament de Territori i Sostenibilitat vol impulsar la mobilitat en bicicleta mitjançant la construcció d’una xarxa de vies ciclistes, a través dels ens locals, amb dues línies d'ajuts: una adreçada a la mobilitat quotidiana i una altra, al cicloturisme.

L'Oficina Virtual de Tràmits permet consultar tots els detalls dels ajuts i iniciar la tramitació. El termini de presentació de sol·licituds és de quatre mesos en lloc dels tres habituals, atès que es publica coincidint amb l'agost.


Mobilitat quotidiana més sostenible i eficient

La primera línia de subvencions està dotada amb 17 MEUR per a vies ciclistes urbanes i interurbanes destinades a la mobilitat quotidiana. Es prioritzaran aquelles actuacions que connectin diferents nuclis de població, polígons industrials, grans centres generadors de mobilitat i estacions de transport públic aïllats dels principals nuclis de població, propiciant un transvasament modal en aquests eixos de mobilitat quotidiana a favor dels mitjans de transport més sostenibles i eficients energèticament, i fomentant la intermodalitat amb el transport públic col·lectiu.


Cicloturisme en àmbits d'interès natural o cultural

La segona línia de subvencions, de 3 MEUR, és per a vies en àmbits d’interès natural o cultural destinades principalment a un ús turístic. El desenvolupa-ment del cicloturisme mitjançant la construcció d'una xarxa de vies ciclistes té un impacte econòmic potencial en el territori i permet, a més, conservar i protegir el medi ambient i promoure l'eficiència dels recursos. Aquest és un dels objectius temàtics en els quals incideixen els fons estructurals i d'inversió europeus.

El Programa operatiu d’Inversió en Creixement i Ocupació FEDER de Catalunya 2014-2020 preveu actuacions impulsades per les entitats locals i determinats consorcis per afavorir el pas a una economia baixa en carboni en tots els sectors, i conservar i protegir el medi ambient i promoure l’eficiència dels recursos. Aquest és un dels objectius temàtics en els quals incideixen els fons estructurals i d’inversió europeus.

Per assolir aquest objectiu, és prioritari fomentar estratègies de reducció del carboni arreu del territori mitjançant l’impuls de la mobilitat urbana sostenible, especialment a les zones urbanes, com és el cas del transport en bicicleta i la seva intermodalitat amb el transport públic, així com protegir, desenvolupar i promoure les àrees naturals, en particular les d’interès turístic, per afavorir la conservació dels espais naturals i el desenvolupament econòmic i sostenible del territori.Masdenverge, al bell mig de dos parcs naturals