Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/20/2022#) AND (caducitat>=#8/20/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Les Terres de l'Ebre i la Costa Daurada, protagonistes de les dues properes edicions de la Volta Ciclista a Catalunya

La Diputació de Tarragona col·labora amb l’organització de la prova per tal que una etapa de l’edició del 2022 tingui lloc a la Costa Daurada i la del 2023 en tingui una a Terres de l’Ebre

Etiquetes   activitats outdoor, ciclisme, terres ebre, costa daurada, cicloturisme

Publicat el29/9/2021

Les Terres de l’Ebre i la Costa Daurada, protagonistes de les dues properes edicions de la Volta Ciclista a Catalunya | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... L'acord de col·laboració es va presentar ahir dimarts al matí


El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha arribat a un acord amb la Volta Ciclista a Catalunya per tal que la ronda catalana celebri una etapa de la cursa a la Costa Daurada en la seva propera edició, la 101, que es disputarà l'any 2022 amb sortida a Salou i arribada a Cambrils, i una altra etapa l'any 2023 pel territori de les Terres de l'Ebre, en l'edició 102. La vicepresidenta de la Diputació i presidenta del Patronat de Turisme, Meritxell Roigé, i el president de la Volta Ciclista, Rubèn Peris, van presentar ahir dimarts alguns dels detalls de la col·laboració i del pas de l'esdeveniment esportiu per la demarcació.

D'aquesta manera, els millors ciclistes i equips del món s'endinsaran a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre per tal de lluitar per la victòria d'etapa. La Volta pertany al calendari UCI WorldTour, la màxima categoria del ciclisme mundial i any rere any atrau figures mundials com Alejandro Valverde, Adam Yates, Richard Carapaz, Peter Sagan o Geraint Thomas, entre molts altres.

En l'edició 101 de la Volta el protagonisme serà per la Costa Daurada, amb una etapa amb sortida a Salou i arribada a Cambrils, ciutats que compten amb la certificació de Destinació de Turisme Esportiu i que posarà de relleu el magnífic i exigent terreny per a la competició. Entre el 21 i el 27 de març de 2022 la Volta transcorrerà per comarques com el Priorat, el Baix Camp i el Tarragonès. Un recorregut a l'alçada de les figures mundials que hi participen i que buscaran agafar el relleu del britànic Adam Yates de l'INEOS Grenadiers, com a vencedor final de la prova, i afegir el seu nom a un palmarès amb corredors tant il·lustres com Miguel Indurain, Eddy Merckx, Jaques Anquetil o Mariano Cañardo, entre molts altres. Aquests són exemple per als nombrosos cicloturistes que volen redescobrir nous territoris.

La sortida i arribada tindran lloc a les poblacions costaneres de són Salou i Cambrils, però l'etapa s'endinsarà per carreteres d'interior, amb itineraris que tindran les muntanyes de Prades i la Serra de Montsant com a escenaris naturals de fons i on els ciclistes hauran d'enfrontar-se a ports que ja són una referència per a tot tipus d'aficionats.

L'any següent, el 2023, i en la seva edició 102, la Volta farà aturada a les Terres de l'Ebre, on el terreny per a la pràctica del ciclisme també ofereix excel·lents prestacions. Les poblacions que seran sortida i arribada d'aquesta etapa s'anunciaran en un futur proper, així com el disseny del recorregut d'una etapa que promet grans emocions per l'orografia del terreny i les grans possibilitats que ofereix.

La vicepresidenta de la Diputació de Tarragona i presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació, Meritxell Roigé, ha destacat que “la presència de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre a la Volta és un aparador privilegiat per mostrar els nostres actius com a destinacions turístiques de primer ordre, també en l'àmbit esportiu, i en concret per als aficionats i professionals del ciclisme”.

El president de la Volta Rubèn Peris ha assenyalat que “estem àmpliament satisfets de poder visitar tant la Costa Daurada com les Terres de l'Ebre en les dues properes edicions de la Volta. Són dues zones que ens permetran fer etapes molt atractives i decisives per la victòria final de la Volta. El nostre objectiu és mostrar el territori català al món, i tant la Costa Daurada com les Terres de l'Ebre són ideals per al ciclisme”.

En la darrera edició de la Volta, les imatges de la senyal internacional van arribar fins a 190 països, amb televisió en directe als 5 continents en una edició que va permetre a la Volta arribar a les 100 edicions, una fita que només han aconseguit fins ara en les proves per etapes el Tour de França i el Giro d'Itàlia.


Per: Redacció

Foto: Cedida