Hotel Restaurant La Fàbrica de Solfa. Beseit. Una cuina moderna i atrevida basada en la tradició

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/29/2022#) AND (caducitat>=#1/29/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La Terra Alta es mobilitza davant la imminent construcció de dos nous parcs eòlics

Les entitats socioeconòmiques donen per trencat el front comú amb les forces polítiques de la comarca

Etiquetes   entorn, terra alta, medi ambient

Publicat el10/2/2021

La Terra Alta es mobilitza davant la imminent construcció de dos nous parcs eòlics | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Aerogeneradors al terme de Gandesa


A la Terra Alta s'han reprès les mobilitzacions contra la massificació energètica davant la imminent construcció de dos parcs eòlics a Batea, Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca. Davant la inacció i "falta de voluntat política" perquè el nou decret d'emergència climàtica tingués efectes retroactius per aturar aquestes centrals, la Plataforma en Defensa de la Terra Alta, l'Ateneu Social la Pastor,a la DO Terra Alta, Unió de Pagesos i desenes de representants del món civil i econòmic de la comarca s'han concentrat aquest dimecres a les portes del Consell Comarcal per anunciar "el trencament" del front comú que es forjar l'any 2019, amb una moció unitària contra la massificació eòlica.


Crit d’alerta d’entitats ecologistes i locals per l’allau de projectes d’energia renovable a l’Ebre, Tarragona i Ponent

Una desena d’entitats ecologistes, plataformes locals i sindicats s’han unit aquest dimecres per fer un crit d’alerta davant l’allau de macroprojectes d’energia renovable que s’estan tramitant al Camp de Tarragona, a les Terres de l’Ebre i a Ponent, on ja hi ha el 65% dels 811 molins eòlics de Catalunya. Una sola comarca, la Terra Alta, concentra el 25% dels aerogeneradors. En una roda de premsa, han anunciat que recorreran el decret del Govern sobre desenvolupament d’energies renovables que ha permès que hi hagi "centenars" de projectes en tramitació en aquestes zones. Segons han denunciat, el decret aprovat el 2019 i avalat per tots els partits menys la CUP, "va contra el territori" i dona "barra lliure" a les grans empreses.

Ecologistes de Catalunya, el Grup d’Estudi de Protecció dels Ecosistemes Catalans (Gepec), la Denominació d’Origen (DO) de Tarragona, Terra Alta i Costers del Segre; Unió de Pagesos; la Plataforma Garrigues per una Energia Solar Sostenible; la Plataforma contra la Concentració d’Aerogeneradors de la Segarra i l’Associació de Micropobles de Catalunya han unit forces per reclamar la derogació de la normativa catalana en una roda de premsa conjunta aquest dimarts.


Per: ACN

Foto: EbreActiu