DOS PEDRES FONTCALDA. GASTROESPAI - Gandesa (Terra Alta)

CAT | ES


La tercera ediciˇ del Dia del Paisatge del Priorat se celebrarÓ el 30 de novembre al Castell de Falset

El Dia del Paisatge del Priorat se celebra des de fa tres anys, i tÚ com a objectiu ser un espai de trobada, reflexiˇ i debat anual sobre tot all˛ que, especialment des dels diferents f˛rums sectorials, sĺestÓ fent a la comarca al voltant de la gestiˇ del paisatge cultural del Priorat

Etiquetes   entorn, falset, priorat

Publicat el21/11/2019

La tercera ediciˇ del Dia del Paisatge del Priorat se celebrarÓ el 30 de novembre al Castell de Falset | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El Dia del Paisatge del Priorat Ús una jornada oberta a tothom i amb voluntat participativa, que tÚ com a objectiu ser un espai de trobada, reflexiˇ i debat anual sobre tot all˛ que, especialment des dels diferents f˛rums sectorials, s'estÓ fent a la comarca al voltant de la gestiˇ del seu paisatge cultural.

La tercera ediciˇ del Dia del Paisatge del Priorat, enguany excepcionalment, se celebrarÓ el matÝ del dissabte 30 de novembre i tindrÓ lloc al Castell de Falset. Cal recordar que la Comissiˇ del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat va decidir ajornar la celebraciˇ, ja que en la data prevista, el 26 d'octubre, es va convocar una gran mobilitzaciˇ social a Barcelona, en rebuig a la sentŔncia contra els presos polÝtics catalans, i els organitzadors van adherir-se a la convocat˛ria.

El Dia del Paisatge del Priorat se celebra des de fa tres anys, i tÚ com a objectiu ser un espai de trobada, reflexiˇ i debat anual sobre tot all˛ que, especialment des dels diferents f˛rums sectorials, s'estÓ fent a la comarca al voltant de la gestiˇ del paisatge cultural del Priorat. Aquesta iniciativa neix durant el procÚs de la candidatura del Priorat a la UNESCO, un projecte que segueix actiu, i s'emmarca en el desplegament del Sistema de Gestiˇ del paisatge, que s'estÓ duent a terme des de tots els Ómbits, institucionals i socials.DOS PEDRES FONTCALDA. GASTROESPAI - Gandesa (Terra Alta)


El programa d'aquesta tercera ediciˇ del Dia del Paisatge s'iniciarÓ a les 9.00 h del matÝ amb la inscripciˇ dels assistents i prosseguirÓ amb la presentaciˇ i la benvinguda institucional. A les 9.30 h, serÓ el torn per posar en com˙ els f˛rums sectorials: F˛rum de Turisme, F˛rum Agrari, F˛rum d'Ensenyament i F˛rum de Cultura. Tot seguit, en relaciˇ amb el f˛rum de cultura, a les 10.45 h, es projectarÓ la pelĚlÝcula del Most Festival Anatomia dels Sentits, de Sara FarrÚ i Santiago Redondo. A continuaciˇ, a les 11.15 h, tindran lloc dos ponŔncies i un debat sobre la transiciˇ energŔtica als pobles. Hi intervindran Maria Crehuet, qui parlarÓ sobre l'experiŔncia en micropobles, i Josep Subirana, qui exposarÓ l'experiŔncia d'AviÓ. La tercera ediciˇ del Dia del Paisatge del Priorat es clourÓ a partir de les 12.15 h, amb un debat final.

La Comissiˇ del Paisatge i la Sostenibilitat de Priorat-Montsant-Siurana, organitzadora del Dia del Paisatge del Priorat, la formen una vintena d'entitats i d'institucions p˙bliques i privades, entre les quals hi ha el Consell Comarcal del Priorat, els ajuntaments, diversos departaments de la Generalitat, la Diputaciˇ de Tarragona i l'associaciˇ Prioritat, que aglutina el teixit social i cultural de la comarca. Des d'un punt de vista jurÝdic i funcional, l'˛rgan s'integra en l'estructura del Consell Comarcal del Priorat.


Per: Redacciˇ

Foto: Ajuntament de Falset