Mas de Barberans, el poble de la pauma

CAT | ES


La tercera ediciˇ del Raid Ilercavˇ, torna a rec˛rrer Ilercav˛nia

Un total de 117 raiders van participar al 3r Raid Ilercavˇ, el 18 i 19 de marš en les categories familiar, iniciaciˇ, aventura i elit, que van fer proves d┤orientaciˇ urbana, BTT, tir amb arc, caiac, rÓpel, trekking, rogaine i espeleologia per Ginestar, Miravet, Rasquera, Benifallet, el Perellˇ i lĺAmetlla de Mar.

Etiquetes   raids, raid ilercavo, ginestar, miravet, ametlla de mar, el perello, benifallet

Publicat el22/3/2017

El cap de setmana del 18 i 19 de marš es va celebrar la tercera ediciˇ del Raid Ilercavˇ, seguint la filosofia itinerant per l'antic territori d'Ilercav˛nia, pels termes municipals de Ginestar, Miravet, Rasquera, Benifallet, el Perellˇ i l'Ametlla de Mar, organitzat per La Cameta Coixa de Miravet i l'Equip de Raids Priorat Montsant Siurana.

A les 9 del matÝ del dissabte, amb forša fresca, un total de 117 raiders repartits en 4 categories (familiar, iniciaciˇ, aventura i elit) van iniciar un magnÝfic dia d'esport, aventura i descoberta pels entorns de Ginestar (Ribera d'Ebre). El primer sector consistia en una cursa d'orientaciˇ urbana per l'interior del poble i els florits camps del voltant fins arribar a l'embarcador del riu Ebre.

La tercera ediciˇ del Raid Ilercavˇ, torna a rec˛rrer Ilercav˛nia | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Abans de la sortida, un cop entregats els mapes, els raiders preparant l’estratŔgia.


En aquest punt, els equips familiars, d'iniciaciˇ i d'aventura van comenšar un descens pel riu fins al poble de Miravet, mentre que els equips elit va continuar el descens pel riu fins a Benifallet (Baix Ebre). A Benifallet, els equips d'elit van iniciar un trekking fins a Miravet (Ribera d'Ebre) on van acabar coincidint amb la resta de categories per tal de fer una orientaciˇ urbana pel casc antic del poble i els entorns del Castell i, al mateix temps, realitzar tambÚ una prova de descens amb un rÓpel de 40 m d'alšada i una prova de tir amb arc dins del pati del castell.

Finalitzades aquestes proves per Miravet, tots els equips van tornar a l'altra riba del riu pel pas de barca. Havent creuat el riu, els raiders van retornar a Ginestar pel nou sender de bosc de ribera, on els equips de la categoria familiar finalitzaven el raid i la resta d'equips iniciaven una prova de BTT.

Els de categoria iniciaciˇ, la BTT es realitzava per l'entorn del poble i finalitzava un altre cop a Ginestar i on conclo´en el raid. Les altres dues categories que continuaven en competiciˇ, aventura i elit, la bicicleta de muntanya els portava fins al balneari de Cardˇ ubicat dalt d'un espadat rocˇs conegut com źel salt del Frare╗.

En aquests magnÝfics paratges de la serra de Cardˇ, el raiders van haver de realitzar, en un mÓxim de 3 hores, un dur rogaine que els permetia descobrir aquest entorn de gran bellesa paisatgÝstica i amb un patrimoni hist˛ric i cultural rellevant. En acabar, els equips de la categoria aventura van iniciar un nou sector de BTT que els havia de portar fins a Ginestar i allÓ concloure el raid cap als volts de les 6 de la tarda.

La tercera ediciˇ del Raid Ilercavˇ, torna a rec˛rrer Ilercav˛nia | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Participants del 3r Raid Ilercavˇ en un dels sectors de BTT.


Pel que fa als equips d'elit, van iniciar un nou sector de BTT, ara ja de nit, que els feia arribar fins a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre). Pel camÝ van haver de fer una prova d'espeleologia a la cova de la Rabosa i un trekking que coronava el Morral de Cabrafeixet (754 m) per l''entorn de les pintures rupestres del Perellˇ.

Ja de matinada, els primers equips d'elit van arribar a l'Ametlla de Mar. Fins a les 7 del matÝ no es podia comenšar la segŘent prova pel que, aquells que van arribar amb temps de sobres, van poder descansar una mica. A les 7 del matÝ iniciaven un trekking que transcorria pel litoral descobrint petites cales i racons de gran bellesa i que finalitzava a la platja de Morro de Gos, al municipi del Perellˇ (Baixa Ebre) on van iniciar una prova de caiac que els permetria tenir una perspectiva diferent del litoral i els feia arribar de nou a l'Ametlla de Mar.

La tercera ediciˇ del Raid Ilercavˇ, torna a rec˛rrer Ilercav˛nia | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Participants del 3r Raid Ilercavˇ amb el caiac pel riu Ebre.


Un cop desembarcaven a la platja de l'Alguer, els raiders van pujar de nou a les bicicletes i van emprendre el camÝ de tornada cap a Ginestar per la plana dels pescadors i les Burgans. A Ginestar, cap als vols de les 13 hores, van comenšar a arribar els primers participants.

Tant durant l'Etapa de dissabte com durant la de diumenge; el poble de Ginestar es va bolcar amb els participants, deixant-los a tots un record inoblidable del seu pas per Ilercav˛nia, per Ginestar, Miravet, Benifallet, l'Ametlla i El Perellˇ han fet que el 3r Raid Ilercavˇ en una ediciˇ especial en tots els sentits.

La tercera ediciˇ del Raid Ilercavˇ, torna a rec˛rrer Ilercav˛nia | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Participants del 3r Raid Ilercavˇ a la prova de tir amb arc al castell de Miravet.


AquÝ teniu les fotos que vam del 3r Raid Ilercavˇ el dissabte 18 de marš.


Font de la notÝcia: La Cameta Coixa de Miravet i Equip de Raids Priorat Montsant Siurana
Imatges: EbreActiu.cat