Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


La tercera edició del Raid Ilercavó, torna a recòrrer Ilercavònia

Un total de 117 raiders van participar al 3r Raid Ilercavó, el 18 i 19 de març en les categories familiar, iniciació, aventura i elit, que van fer proves d´orientació urbana, BTT, tir amb arc, caiac, ràpel, trekking, rogaine i espeleologia per Ginestar, Miravet, Rasquera, Benifallet, el Perelló i l’Ametlla de Mar.

Etiquetes   raids, raid ilercavo, ginestar, miravet, ametlla de mar, el perello, benifallet

Publicat el22/3/2017

El cap de setmana del 18 i 19 de març es va celebrar la tercera edició del Raid Ilercavó, seguint la filosofia itinerant per l'antic territori d'Ilercavònia, pels termes municipals de Ginestar, Miravet, Rasquera, Benifallet, el Perelló i l'Ametlla de Mar, organitzat per La Cameta Coixa de Miravet i l'Equip de Raids Priorat Montsant Siurana.

A les 9 del matí del dissabte, amb força fresca, un total de 117 raiders repartits en 4 categories (familiar, iniciació, aventura i elit) van iniciar un magnífic dia d'esport, aventura i descoberta pels entorns de Ginestar (Ribera d'Ebre). El primer sector consistia en una cursa d'orientació urbana per l'interior del poble i els florits camps del voltant fins arribar a l'embarcador del riu Ebre.

La tercera edició del Raid Ilercavó, torna a recòrrer Ilercavònia | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Abans de la sortida, un cop entregats els mapes, els raiders preparant l’estratègia.


En aquest punt, els equips familiars, d'iniciació i d'aventura van començar un descens pel riu fins al poble de Miravet, mentre que els equips elit va continuar el descens pel riu fins a Benifallet (Baix Ebre). A Benifallet, els equips d'elit van iniciar un trekking fins a Miravet (Ribera d'Ebre) on van acabar coincidint amb la resta de categories per tal de fer una orientació urbana pel casc antic del poble i els entorns del Castell i, al mateix temps, realitzar també una prova de descens amb un ràpel de 40 m d'alçada i una prova de tir amb arc dins del pati del castell.

Finalitzades aquestes proves per Miravet, tots els equips van tornar a l'altra riba del riu pel pas de barca. Havent creuat el riu, els raiders van retornar a Ginestar pel nou sender de bosc de ribera, on els equips de la categoria familiar finalitzaven el raid i la resta d'equips iniciaven una prova de BTT.

Els de categoria iniciació, la BTT es realitzava per l'entorn del poble i finalitzava un altre cop a Ginestar i on concloïen el raid. Les altres dues categories que continuaven en competició, aventura i elit, la bicicleta de muntanya els portava fins al balneari de Cardó ubicat dalt d'un espadat rocós conegut com «el salt del Frare».

En aquests magnífics paratges de la serra de Cardó, el raiders van haver de realitzar, en un màxim de 3 hores, un dur rogaine que els permetia descobrir aquest entorn de gran bellesa paisatgística i amb un patrimoni històric i cultural rellevant. En acabar, els equips de la categoria aventura van iniciar un nou sector de BTT que els havia de portar fins a Ginestar i allà concloure el raid cap als volts de les 6 de la tarda.

La tercera edició del Raid Ilercavó, torna a recòrrer Ilercavònia | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Participants del 3r Raid Ilercavó en un dels sectors de BTT.


Pel que fa als equips d'elit, van iniciar un nou sector de BTT, ara ja de nit, que els feia arribar fins a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre). Pel camí van haver de fer una prova d'espeleologia a la cova de la Rabosa i un trekking que coronava el Morral de Cabrafeixet (754 m) per l''entorn de les pintures rupestres del Perelló.

Ja de matinada, els primers equips d'elit van arribar a l'Ametlla de Mar. Fins a les 7 del matí no es podia començar la següent prova pel que, aquells que van arribar amb temps de sobres, van poder descansar una mica. A les 7 del matí iniciaven un trekking que transcorria pel litoral descobrint petites cales i racons de gran bellesa i que finalitzava a la platja de Morro de Gos, al municipi del Perelló (Baixa Ebre) on van iniciar una prova de caiac que els permetria tenir una perspectiva diferent del litoral i els feia arribar de nou a l'Ametlla de Mar.

La tercera edició del Raid Ilercavó, torna a recòrrer Ilercavònia | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Participants del 3r Raid Ilercavó amb el caiac pel riu Ebre.


Un cop desembarcaven a la platja de l'Alguer, els raiders van pujar de nou a les bicicletes i van emprendre el camí de tornada cap a Ginestar per la plana dels pescadors i les Burgans. A Ginestar, cap als vols de les 13 hores, van començar a arribar els primers participants.

Tant durant l'Etapa de dissabte com durant la de diumenge; el poble de Ginestar es va bolcar amb els participants, deixant-los a tots un record inoblidable del seu pas per Ilercavònia, per Ginestar, Miravet, Benifallet, l'Ametlla i El Perelló han fet que el 3r Raid Ilercavó en una edició especial en tots els sentits.

La tercera edició del Raid Ilercavó, torna a recòrrer Ilercavònia | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Participants del 3r Raid Ilercavó a la prova de tir amb arc al castell de Miravet.


Aquí teniu les fotos que vam del 3r Raid Ilercavó el dissabte 18 de març.


Font de la notícia: La Cameta Coixa de Miravet i Equip de Raids Priorat Montsant Siurana
Imatges: EbreActiu.cat