Venda online productes de la Terra

CAT | ES


La temporada turística d'estiu d'Ascó s'engega amb dades positives

Les activitats programades vinculades a la natura i al descobriment del patrimoni i producte local busquen atreure un públic potencial que busqui entorns tranquils i amb garanties de seguretat en front la pandèmia

Etiquetes   turisme, riu ebre, asco, turisme familiar, turisme natura, ribera ebre, terres ebre

Publicat el30/7/2020

La temporada turística d’estiu d’Ascó s’engega amb dades positives | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... 


El primer cap de setmana de juliol va començar la nova temporada turística a Ascó. Des de la Regidoria de Turisme del municipi riberenc s'ha potenciat la campanya de difusió i han estat molts els mitjans de comunicació que se n'han fet ressò. 

Aquesta temporada ha estat marcada per la Covid-19, per això el sector familiar i la proximitat han estat la prioritat aquest any, a l'hora de encaminar la nova campanya turística. Les activitats programades vinculades a la natura i al descobriment del patrimoni i producte local busquen atreure un públic potencial que busqui entorns tranquils i amb garanties de seguretat en front la pandèmia.

Algunes de les activitats que enguany formen el calendari turístic són:

Ocells a la mà
Proposta de descoberta dels ocells de l'entorn de la Llacuna d'Ascó a través de l'anellament científic. Els ocells són capturats mitjançant mètodes totalment inofensius, posteriorment anellats, sexats, datats, mesurats i finalment alliberats prop de la zona de trampeig. A continuació es fa una passejada pel bosc de ribera on s'identifiquen les diferents espècies d'ocells pels seus cants.

Sortides ornitològiques, navegant pel riu Ebre amb el Llaüt “Lo Roget”
Es travessa un dels paratges fluvials més espectaculars de la Ribera d'Ebre, el Pas de l'Ase. En aquest petit congost, l'Ebre s'obre pas entre muntanyes deixant uns paisatges verges de gran bellesa. A més de les paraules dels guies, els visitants també tenen a la seva disposició material com ara telescopis, prismàtics o guies visuals per tal d'identificar les espècies que viuen en aquest tram del riu. S'acaba amb un tastet de Lutra, una cervesa artesana molt ben arrelada al territori gràcies als seus sorprenents ingredients: la menta i la regalèssia.

Passejada amb Llaüt, visita al nucli antic i tast de producte local artesà
Us endinsareu pels carrers de la nostra vila, on podreu descobrir aquell passat morisc que fa que el nucli antic sigui encisador. La vila closa, els perxes, les voltes i sitges, els Sequerets, el pou de neu, el carrer de la Mola, l'església… A l'antic molí es fa un tast de productes locals: embotits, pastisseria, vins, fruits secs… tots de gran qualitat i, sobretot, artesans i 100% naturals. Per finalitzar, passejada amb el llaüt Lo Roget.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu

comparteix-ho