Descobreix el patrimoni de Vandellòs-Hospitalet de l´Infant. De l´1 de juliol a l´11 de setembre 2022

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#7/3/2022#) AND (caducitat>=#7/3/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Tanca la Setmana de la Natura amb un any més de rècord

Més de 30.000 persones han participat a les 407 activitats organitzades

Etiquetes   natura patrimoni, setmana natura

Publicat el7/6/2018

Tanca la Setmana de la Natura amb un any més de rècord | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Entre el 26 de maig i el 5 de juny s'ha celebrat arreu de Catalunya la Setmana de la Natura, amb la organització de més de 400 activitats durant les quals s'ha posat de manifest la importància de conservar el nostre entorn natural.

La Setmana de la Natura ha conclòs durant l’acte institucional per la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient al Palau de la Generalitat, celebrat el passat dimarts 5 de juny, durant el qual el president Joaquim Torra va mostrar el seu suport a la iniciativa lluint la polsera #setmananatura.

Les activitats a les que s'ha pogut participar han estat diverses, com ara: jornades de voluntariat ambiental per netejar rieres, eliminar plantes exòtiques, recuperar de murs de pedra seca; tallers diversos sobre il·lustració d'aus, elaboració d'olis, construcció de cases per a marietes, tallers de pesca científica; sortides guiades per conèixer la biodiversitat d'un espai natural, els isards o les papallones d'un espai, les herbes aromàtiques o xerrades sobre volcans, la recuperació del cranc de riu autòcton, els ratpenats o les orquídies en són una representació.

L'organització d'aquestes activitats ha anat a càrrec principalment d'associacions, fundacions, escoles, ajuntaments, consorcis, universitats i empreses. Durant les activitats, les entitats sense ànim de lucre que treballen per la conservació del nostre entorn han pogut explicar als participants els projectes mediambientals que estan duent a terme, tot sensibilitzant-los i fent-los partícips dels projectes que promouen.

En l'edició d'enguany destaquem la participació de diversos Centres de Documentació de Medi Ambient que, juntament amb altres biblioteques, han celebrat la 2a efemèride ambiental 2018: la Setmana de la Natura. Gràcies a la iniciativa s'han organitzat més de 20 activitats: xerrades, exposicions, explicació de contes... a la vegada que han donat a conèixer el contingut ambiental d'aquests equipaments.

També cal destacar l'elevada quantitat d'activitats dirigides a escolars. Concretament, s'han realitzat 126 activitats d'escoles i instituts d'arreu de Catalunya, relacionades amb temàtiques ambientals. 30 d'aquestes activitats formen part del programa EduCar del Cos d'Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.

Els padrins també han donat suport a la Setmana de la Natura. L'Ada Parellada, la Pilarín Bayes,en Francesc Mauri, Els Amics de les Arts i l'Albert Bosch, han explicat a travès de vídeos promocionals quin és el seu vincle en la natura i perquè cada persona pot ser part activa en la conservació del patrimoni natural.


Un obsequi solidari 2.0

Tal i com ja s'ha fet en edicions anteriors s'ha tornat a obsequiar a tots els participants a les activitats de la Setmana de la Natura amb un braçalet verd solidari #setmananatura, de cotó i fet amb la col·laboració de MaresMon, una entitat sense ànim de lucre que treballa des del voluntariat en favor d'una societat més justa, igualitària i afavorint la cohesió social.

Les xarxes socials s’han inundat de fotografies amb les polseres verdes expressant el seu compromís amb la natura. Podeu veure'n unes quantes a l'àlbum del Facebook de la Setmana.


La Setmana de la Natura

La Setmana de la Natura és una campanya coordinada des de la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC), dues xarxes representatives d’ONG's ambientals catalanes. Es tracta d’un esdeveniment transversal amb el qual es pretèn estendre el missatge de la protecció de la natura, i al que es convida a implicar-se en la protecció del medi ambient a persones i entitats de tots els àmbits. En la passada edició 2017 van participar 28.000 persones i van haver-hi 327 activitats.

La Setmana de la Natura és possible gràcies al suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i de l'Obra Social “la Caixa”. A més forma part de la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible.