Vine al Delta Birding Festival i apropa’t a la natura a través dels ocells

CAT | ES


Taller per explicar als escolars com es fa el manteniment de la Via Verda

L’activitat, realitzada en el marc de la Setmana de la Natura, ha estat organitzada pel Consell Comarcal del Baix Ebre i han participat escolars d’Aldover i Xerta

Etiquetes   natura patrimoni, baix ebre, aldover, xerta

Publicat el5/6/2018

Taller per explicar als escolars com es fa el manteniment de la Via Verda | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Els escolars de Xerta durant el taller


El Consell Comarcal del Baix Ebre ha participat enguany en la Setmana de la Natura, una iniciativa que vol conscienciar de la necessitat de conservar el medi ambient i el nostre patrimoni natural i que impulsa la Xarxa de Custòdia del Territori i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya. Durant 10 dies s’han organitzat més de 300 activitats arreu de Catalunya.

Al Baix Ebre, la institució comarcal ha convidat escolars d’Aldover i Xerta a participar en una activitat a la Via Verda de la Val de Zafán en la qual se’ls ha explicat la importància que té el manteniment i conservació d’aquesta infraestructura cicloturística. Els mateixos integrants de la brigada de manteniment del tram del Baix Ebre de la Via Verda han estat els qui han explicat als escolars com es fa el manteniment d’aquesta infraestructura, quines eines s’utilitzen per tallar la gespa, desbrossar els vorals o plantar els pals que s’usen per col·locar les tanques protectores en els trams que es necessari augmentar la seguretat de ciclistes i vianants. Els integrants de la brigada han acompanyat les explicacions amb demostracions pràctiques sota la mirada atenta dels escolars.

Aquest taller divulgatiu es va fer ahir al migdia a Aldover i avui, Dia Mundial del Medi Ambient, s’ha realitzat al costat de l'Estació de Xerta, amb la presència de la presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, i el conseller comarcal d'Activació econòmica i Turisme, Josep Felip Monclús. La presidenta comarcal ha anunciat la voluntat de la institució de repetir aquestes xerrades divulgatives adreçades als escolars, que s'han fet enguany per primera vegada, mentre que Josep Felip Monclús ha indicat que és bo explicar als escolars els treballs de manteniment que es fan a la Via Verda perquè així es conscienciïn de la necessitat de conservar aquest actiu turístic, que pot aportar recursos econòmics a la comarca.

La brigada permanent de manteniment de la Via Verda, integrada actualment per nou persones, actua des de Tortosa fins el Pont de la Riberola en un tram que té una longitud aproximada de 22,4 quilòmetres. Principalment, s’encarrega dels treballs de desbrossament i neteja, canvi de la senyalització en mal estat, reparació d’elements de seguretat, canvi i reposició de les pilones d’accés no motoritzat, i renovació del mobiliari en les diverses zones de descans existents al llarg del trajecte.

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha obsequiat tots els alumnes que han participat en aquests tallers amb una carmanyola i una cinta commemorativa de la Setmana de la Natura 2018.


Taller per explicar als escolars com es fa el manteniment de la Via Verda | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... El grup d’escolars d’Aldover que han participat en el taller