Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


El Sustanaible Day Tourism, la novetat de la setena edició del Terres Travel Festival

Del 8 al 16 de setembre, Tortosa acollirà el certamen cinematogràfic sobre viatges i turisme sostenible, amb 127 produccions de 26 països

Etiquetes   vida activa, turisme, festival, tortosa, terres ebre

Publicat el30/8/2023

El Sustanaible Day Tourism, la novetat de la setena edició del Terres Travel Festival | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Del 8 al 16 de setembre, el Terres Travel Festival portarà de nou a Tortosa una selecció del millor cinema internacional sobre viatges i turisme sostenible, en una setena edició marcada per la primera edició del Terres Sustanaible Day Tourism. El certamen, en el qual hi participen cent vint-i-set pel·lícules de fins a vint-i-sis nacionalitats diferents, oferirà una quinzena de sessions de cinema, debats i xerrades i comptarà amb la presència de directors, productors i professionals del cinema i del turisme d'arreu del món.

Durant la roda de premsa de presentació del festival, l'alcalde de Tortosa Jordi Jordan ha destacat la rellevància del festival com a dinamitzador del territori: "El turisme és un sector clau de promoció econòmica de la nostra ciutat i del conjunt de les Terres de l'Ebre i, especialment, el turisme sostenible. Recordem que vivim en un territori entre dos parcs naturals, el del Delta de l'Ebre i el dels Ports, i que està declarat reserva de la biosfera per la UNESCO”. Jordan ha aprofitat per fer una crida als agents turístics i a la ciutadania en general perquè assisteixi a les projeccions, una oportunitat única donada la seva rellevància.

Per la seva banda, el sotsdirector del festival, Jaume Moya, ha explicat que el seu objectiu és “donar a conèixer films turístics i premiar-los. Aquest any hem rebut pel·lícules de països com Cuba, Austràlia, Tailàndia, Estats Units, Jordània i Taiwan, un fet que consolida, any rere any, el caràcter internacional del festival”.

Destinacions pròximes i llunyanes, llocs reconeguts i insòlits, espais naturals, patrimoni històric o experiències vitals i de viatges són algunes de les temàtiques que cada any aglutina el Terres Travel Festival. El festival s'inaugurarà el dia 8 de setembre a les 19.30 h, a la Cripta de la Reparació de Tortosa, amb el documental Soy la tierra, historias desde el fin del mundo, una producció xilena de Maite Alberdi que a partir de cinc eixos temàtics —agricultura sostenible, conservació de la biodiversitat, energies renovables, solucions a la crisi de l'aigua i astronomia— mostra els esforços dels xilens per afrontar les transformacions del seu entorn i trobar solucions per a un futur millor.

“Les projeccions de documentals turístics es podran veure del 9 al 14 de setembre a l'aula didàctica del Museu de Tortosa, a les 17h i a les 20 h”, ha informat Moya, que ha destacat “la producció alemanya Wyoming - In America's Lonesome heart, una invitació a gaudir dels parcs nacionals i de la vida salvatge de l'estat de Wyoming (EUA), que també aborda qüestions socials al voltant de la reserva índia del riu Wind". El periodista i director del film, Klaus Scherer, converteix els convidats d'un ranxo amb els protagonistes d'aquest documental de viatge, els quals hauran de superar alguns reptes, com muntar a cavall i empènyer el bestiar cap a la seva nova praderia. També mereix una menció el documental francès Ubuntu Overland, l'éducation par l'aventure. Une famille sur les routes d'Afrique dirigit i produït per Arnaud Delorme i Perrine Delorme. Estrenat aquest any 2023, narra el viatge d'una família que durant un any recorre el sud i l'est de l'Àfrica amb l'objectiu d'aprendre d'aquells que estan compromesos a educar les generacions futures sobre els problemes ambientals.

El dia 15 de setembre al vespre, se celebrarà la gala d'entrega de premis del Terres Travel Festival al restaurant Racó de Mig Camí de Tortosa. Es tracta d'un acte presentat per l'actriu Ivana Miño durant el qual s'entregaran trenta-vuit guardons entre premis de categoria, premis especials i grans premis, i que clourà amb un sopar amb productes acreditats amb el segell de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre. El punt final del festival serà el dia 16 de setembre amb la projecció pública dels films guardonats i l'actuació musical del grup de rap i trap Shuriikenn i del de pop rock Lady Lux a la plaça de la Cinta de Tortosa. Tota la programació es pot consultar al web terresfestival.com.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho