Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Els sopars Gastrorecup: amb més força que mai

Aquest any se celebrarà a Barcelona i, per primera vegada, també a 3 restaurants més a Cornellà del Terri, Tàrrega i al Restaurant Albert Guzmán de la Ràpita

Etiquetes   vida activa, la rapita, catalunya, agroalimentacio, gastronomia

Publicat el12/9/2022

Els sopars Gastrorecup: amb més força que mai | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Aquesta ja és la 7ª edició d'una iniciativa que va néixer de la mà de l'Ada Parellada, xef capdavantera al restaurant Semproniana, i que aquest 2022, recolzat pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, es presenta sumant 3 nous restaurants d'arreu de Catalunya.

L'objectiu d'aquests àpats és conscienciar a la població de l'aprofitament alimentari i de la injustificada quantitat d'aliments que es perden al llarg de la cadena alimentària. Els plats presentats són una mostra de què, amb intenció i mestria dels xefs, es poden fer propostes igualment gastronòmiques amb aliments que estaven destinats a l'abocador. I d'aquesta manera, ajudar a impulsar el canvi de consciència col·lectiva i de model de sistema alimentari actual.

El tret de sortida es donarà el dimarts 27, al Restaurant Semproniana de Barcelona, amb la xef Ada Parellada, el dimecres 28 al Restaurant La Cava de Tàrrega, amb el xef Albert Marimón, el dijous 29 al Restaurant Can Xapes de Cornellà del Terri, amb el xef Lluc Quintana i per últim, el divendres 30 al Restaurant Albert Guzmán de la Ràpita, amb el xef Albert Guzmán.

Els menús d'aquests sopars denuncia, que no es coneixeran fins al mateix moment de la celebració, s'elaboraran amb aliments recuperats, és a dir, en perfecte estat de consum, però que anaven a ser descartats per motius estètics o bé per excedent de producció, entre d'altres. Així doncs, el factor sorpresa estarà present i els comensals no podran triar els plats.

Sota el mateix eslògan “Treballem per l'aprofitament dels aliments”, també se celebrarà, el cap de setmana del 15-16 d'octubre, Àpat d'aprofitament a Lleida organitzat conjuntament amb l'entitat Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA) i el Banc d'Aliments de Lleida amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lleida, i tres Espigolades populars arreu del territori català liderades per la Fundació Espigoladors.

Tots els sopars Gastrorecup s'iniciaran a les 20:00h i tindran places limitades que es podran adquirir prèviament al web www.gastrorecup.cat. Per a més informació, també podrà consultar-se a la pàgina oficial i via email a consultes@gastrorecup.cat.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho