Jornades del Polp a Caduf i el Peix de Llotja. Benicarló, del 15 de setembre a l’1 de novembre 2023

CAT | ES


Siurana, declarat «Poble amb encant» per la Generalitat de Catalunya

Les ciutats, viles i pobles que aconsegueixen aquesta distinció entren a formar part d’un pla de promoció específic de l’Agència Catalana de Turisme

Etiquetes   turisme, siurana, priorat, cornudella de montsant

Publicat el20/2/2019

Siurana, declarat «Poble amb encant» per la Generalitat de Catalunya | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Siurana ha estat declarat «Poble amb Encant» per part de la Generalitat de Catalunya. L’alcalde de Cornudella de Montsant, Salvador Salvadó, va rebre el passat 15 de febrer de mans de la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, el guardó que reconeix els mèrits, en un acte que es va celebrar a Manresa.

La Generalitat, a través de l’Agència Catalana de Turisme, havia encarregat a un comitè d’experts que triessin 12 Pobles amb Encant de Catalunya, i els triats han estat a Beget, Calella de Palafrugell, Castellar de n'Hug, Montsonís, Mura, Pals, Peratallada, Prades, Rupit, Santa Pau, Siurana i Taüll.

De Siurana, la Generalitat destaca que “presideix el pantà i el riu amb els quals comparteix nom. És molt recomanable perdre's pels seus carrerons i visitar els vestigis de l'ocupació musulmana i la seva història posterior on el castell de Siurana, darrer bastió musulmà conquistat pels cristians a Catalunya, ha donat lloc a nombroses llegendes. Per una altra banda i des d'una posició idíl·lica dalt d'un cingle de roca calcària, Siurana s'ha convertit en un dels millors llocs del món per a l'escalada esportiva i té centenars de vies equipades per dur-hi a terme aquesta activitat d'aventura. Aquest conjunt d'elements que fan d'aquest municipi un lloc encantador per gaudir de la història i la natura a parts iguals”.

Pobles amb Encant premia “l’atractiu o bellesa especial que captiva i enamora el visitant, està adreçada a pobles de menys de 2.500 habitants amb una conjunció d'aspectes i elements arquitectònics, urbanístics, patrimonials, mediambientals i turístics que contribueixen a aquesta bellesa”.


Siurana, declarat «Poble amb encant» per la Generalitat de Catalunya | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... 


Les ciutats, viles i pobles que aconsegueixen aquesta distinció entren a formar part d'un pla de promoció específic de l'Agència Catalana de Turisme i adquireixen una sèrie d'avantatges com són: visibilitat en els canals de on-line de l'ACT, ús per utilitzar el distintiu exclusiu de Ciutats i Viles amb Caràcter o Pobles amb Encant, participació en accions promocionals de l'ACT (fires, workshops, presentacions, viatges de familiarització, etc.), accés al pla de formació de l'ACT o accés a informes d'intel·ligència de mercat, entre d'altres.

Es tracta del segon premi d’alt nivell que aconsegueix la promoció turística que desenvolupa l’Ajuntament de Cornudella de Montsant. L'Ajuntament ja havia ha estat guardonat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona l’any 2013 en rebre el premi Jordi Cartanyà en l'apartat de municipis d'interior, el més important que concedeix en matèria turística al cap de l'any.

La Diputació va voler, així, premiar el material de caràcter divulgatiu ‘Siurana, terra de llegendes, de princeses i guerrers', “que transmet de manera fidedigna l’elevada potencialitat d’aquest entorn natural”, afirmava el jurat del premi. A més, “té associada una web de promoció i venda d’experiències turístiques dinàmica, funcional i atractiva”, subratllava el Patronat de Turisme. L’aleshores alcalde de Cornudella de Montsant, Josep Maria Castan, va ser qui va recollir el premi de mans del president de la Diputació, Josep Poblet.Restaurant L’Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica