Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


S'inicia planificació estratègica de l'educació i el voluntariat ambiental al Parc Natural dels Ports

El nou pla estratègic establirà les principals línies de treball en educació i voluntariat ambiental per al període 2021-2030. El procés participatiu comença amb un qüestionari a diferents agents de l’àmbit d’influència del Parc Natural dels Ports relacionats amb l’educació i el voluntariat ambiental

Etiquetes   natura entorn, parc natural ports, voluntariat ambiental

Publicat el16/10/2020

S’inicia planificació estratègica de l’educació i el voluntariat ambiental al Parc Natural dels Ports | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... El Pla vol reconèixer i consolidar l'educació i el voluntariat ambiental com a àmbits d'actuació fonamentals dels espais naturals de protecció especial (Pixabay)


Fa més de 15 anys que el Parc Natural dels Ports impulsa l'educació ambiental tant en l'àmbit escolar com en el del lleure. Després d'aquesta llarga experiència, aquest mes d'octubre inicien la redacció d'un pla estratègic que establirà les principals línies de treball en educació i voluntariat ambiental per al període 2021-2030.

El nou Pla estratègic s'emmarca en un de rang superior que va presentar la Generalitat de Catalunya el 2018 i que té per missió reconèixer i consolidar l'educació i el voluntariat ambiental com a àmbits d'actuació fonamentals dels espais naturals de protecció especial.

El procés d'elaboració del Pla emprarà metodologia participativa per tal de recollir la veu dels principals agents de l'àmbit d'influència del Parc Natural dels Ports relacionats amb l'educació i el voluntariat ambiental, i involucrar-los en el seu desplegament a través del treball en xarxa.

El primer mecanisme participatiu previst consisteix en un qüestionari en línia per conèixer les opinions sobre la situació actual i les propostes de futur. S'adreça a persones implicades en el foment o l'execució d'activitats relacionades amb l'educació i el voluntariat ambiental, però el pot contestar qualsevol persona o institució que s'hi senti interpel·lada. Si formes part d'aquest sector, pots respondre el qüestionari i a participar en les posteriors accions que es duran a terme en aquest procés.

L'anàlisi de les diferents visions i propostes ens aportarà una informació clau per redactar un Pla ben ajustat a les necessitats col·lectives i que encaixi amb els objectius de protecció del Parc, de manera que l'educació ambiental es converteixi, també, en una eina de conservació.


Per: Redacció

Foto: Pixabay

comparteix-ho