Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


Signen un protocol de col·laboració per millorar ambientalment el riu Ebre entre Ascó i Miravet

L’objectiu és preservar el bon estat ecològic d’una desena d’espais fluvials com les illes de Subarrec o l’Aubadera

Etiquetes   entorn, riu ebre, medi ambient, asco, miravet, ribera ebre, terres ebre

Publicat el30/6/2023

Signen un protocol de col·laboració per millorar ambientalment el riu Ebre entre Ascó i Miravet | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Vista del riu Ebre des de la ciutat ibèrica Kum-Castellet de Banyoles, a Tivissa


L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) i l'Associació Aube han signat un protocol de col·laboració per millorar ambientalment el riu Ebre entre els municipis d'Ascó i Miravet (Ribera d'Ebre). L'objectiu de l'acord, que tindrà una vigència de quatre anys, és preservar i protegir el bon estat ecològic d'una desena d'espais fluvials com són les illes de Subarrec, l'Aubadera, l'illa de Benissanet o l'illa de Molló, entre altres. El projecte també comportarà que, anualment, es desenvolupin programes d'actuacions conjuntes, així com tasques d'educació i sensibilització ambiental. A més, i per avaluar-ne els treballs, es crearà una comissió mixta de control i seguiment que es reunirà un cop l'any.

Segons l'ACA, es traca d'una zona amb un alt interès ecològic, tant per l'extensió del bosc de ribera autòcton, com per la presència d'espècies d'aus autòctones, mamífers com la llúdriga o peixos com l'anguila i la raboseta de riu.

Aquest nou protocol se suma als més de 30 convenis de custòdia fluvial que l'ACA ha signat en els últims cinc anys, aportant més d'1,5 MEUR en subvencions.


Per: ACN

Foto: EbreActiu

comparteix-ho