Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


La setena edició de Festast omplirà el pavelló firal de Tortosa amb una oferta gastronòmica més àmplia

Del 21 al 25 d’octubre, es podran degustar diferents productes de km 0 i seguir les demostracions que faran cuiners amb estrella Michelin

Etiquetes   vida activa, fires, fires gastronomiques, tortosa, baix ebre, terres ebre

Publicat el5/10/2022

La setena edició de Festast omplirà el pavelló firal de Tortosa amb una oferta gastronòmica més àmplia | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La fira Festast omplirà el pavelló firal de Remolins amb una àmplia mostra de la producció agroalimentària de les Terres de l'Ebre. Després que des del 2019 no s'haja pogut dur a terme per la pandèmia, enguany Tortosa recupera la cita, que té caràcter biennal, i d'esta manera completa la reactivació de tot el calendari firal de la ciutat.

Festast arribarà amb una oferta més àmplia, amb elements lúdics que ajuden a oferir una estada més agradable als assistents, amb horaris que s'allargaran fins a les 23 h i amb una proposta més atractiva. Per a això, ha ampliat l'espai d'exposició per a ocupar tot el recinte del pavelló de Remolins. A l'interior hi haurà un elevat nombre d'expositors, amb una vuitantena de referències i marques, aplegades en quaranta estands. A més, un any més hi haurà un espai on es duran a terme tot un seguit de demostracions culinàries ('show cooking') amb la presència de diversos cuiners de renom. Entre estos, els tres cuiners amb estrella Michelin del territori (Jeroni Castell, de Les Moles; Vicent Guimerà, de L'Antic Molí; i Fran López, de Villa Retiro), a més del també ebrenc amb estrella, Rafel Muria, del restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montsant. La presència de cuiners amb estrella també inclou noms com els de les cuineres del restaurant Les Cols, o Pep Moreno, del restaurant Deliranto, a més de diversos cuiners de les Terres de l'Ebre.

La fira també disposarà d'un espai de maridatge on es podran conèixer i degustar vins de la DO Terra Alta, així com una nova zona de lleure, situada al costat de l'escenari del pavelló, on els visitants podran dur a terme les degustacions mentre es duen a terme diferents actuacions musicals.

La fira es desenvoluparà del 21 al 24 d'octubre, amb accés gratuït per a tota la ciutadania. A l'interior del pavelló, qui vulga degustar els tastos podrà adquirir els tiquets en dos punts de venda física. De la mateixa manera, els dies previs a Festast també es posarà en marxa una aplicació mòbil on es podran adquirir els tiquets de manera telemàtica, amb un paquet mínim de 10 euros, i on també es podran reservar degustacions o algunes experiències gastronòmiques que tinguen la capacitat limitada. El preu dels tastos als estands es mouran entre els 2 i els 6 euros, en funció dels productes que oferisca cada expositor.

Entre el 23 i el 25 d'octubre, el mateix recinte firal acollirà la cinquena edició de GastroEbre, trobada gastronòmica centrada en la cuina dolça, la pastisseria i les postres, que es du a terme de manera itinerant al territori i que enguany s'ubica a Tortosa coincidint amb Festast. Comptarà amb conferències i demostracions culinàries que, malgrat que tenen un component més adreçat a professionals del sector, també estaran obertes a la ciutadania de manera gratuïta.


Per: Redacció

Foto: Cedida