suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


S'entreguen els premis del 21è Concurs de Fotografia de les Terres de l'Ebre, virtualment

El concurs l’organitzen conjuntament i anualment les àrees de Turisme de l’Ametlla de Mar i Deltebre. Enguany, hi ha hagut 43 participants que han presentat un total de 149 fotografies

Etiquetes   fotografia, terres ebre, turisme, deltebre, ametlla de mar, baix ebre

Publicat el5/2/2021

S’entreguen els premis del 21è Concurs de Fotografia de les Terres de l’Ebre, virtualment | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Ja es coneixen els guanyadors del 21è Concurs de Fotografia de les Terres de l'Ebre, que organitzen conjuntament i anualment les àrees de Turisme de l'Ametlla de Mar i Deltebre. Es tracta d'un concurs que porta centenars d'imatges espectaculars d'alguns dels racons, colors i moments més atractius del nostre territori. Enguany, hi ha hagut 43 participants que han presentat un total de 149 fotografies i l'entrega de premis es va dur a terme virtualment, el passat dissabte 30 de gener, per les xarxes socials.

El guanyador de la categoria de fotos fetes a l'Ametlla de Mar ha estat Xavier Solé Guimerà amb l'obra “Escales al mar”, que s'emporta els 400 € de premis. En la segona posició, ha quedat la fotografia “El Raconet” de Montserrat Margalef Sancho amb 250 € de premi. I la tercera posició ha estat per a José Alza Barrios per la fotografia “El Far de la calma” amb 175 € de premis. El premi Local ha estat per a Carina Balfegó Morales per la fotografia, “Quan el cor parla de la Cala”, amb 250 €.

Pel que fa als guanyadors de la categoria de fotos fetes a Deltebre, el 1r premi ha estat per a Agustí Descarrega per la fotografia “Rajos Crepusculars celestials” amb 400 € de dotació. El segon premi, l'ha guanyat Fidel Margalef per la foto “Camins Incerts” amb 250 € de premi. La tercera posició ha estat per a la fotografia “La carícia dels vents” de Xavier Solé. El Premi local de Deltebre a la millor fotografia, dotat amb 250€, ha estat per a “Espills al sol” de Francesc Sans Vidal de Deltebre.

Quant a la resta de premis, el Premi Terres de l'Ebre a la millor fotografia realitzada a qualsevol indret de les Terres de l'Ebre dotat amb 300 €, ha estat per a la fotografia “Després del Glòria” de Cristina Pedra Franch de Camarles.

El 1r d'Activitat Humana, la millor fotografia realitzada a qualsevol indret de les Terres de l'Ebre amb activitat humana, dotat amb 400 €, ha estat per a la fotografia “Espurna que encén la llama” d'Agustí Munté Carrillo de Barcelona. El 2n premi d'aquesta categoria, dotat amb 250€, ha estat per a la fotografia “Treballs Estacionals” de Julio Charles Godia d'Alcarràs i el 3r, dotat amb 175€, per a “Trabajos portuarios” de José Reyes Belzunce de Sant Boi de Llobregat.

El Premi Especial a la millor fotografia en blanc i negre, dotat amb 300 €, ha estat per a la fotografia “Silenci” d'Andrés Fonollà Domingo de Roquetes.

El Premi Fotografia Gastronòmica, a la millor fotografia realitzada a qualsevol plat i/o producte gastronòmic típic de Deltebre i/o l'Ametlla de Mar, dotat amb 300 €, ha estat per a “Sabor a mar” de Julio Garcia Balaguer d'Amposta.

I el Premi a la Creativitat, a la millor fotografia paisatgística realitzada a qualsevol indret de les Terres de l'Ebre en qualsevol tècnica, en la qual es permet tota mena de manipulació digital, dotat amb 300 €, l'ha guanyat la fotografia “Anem a l'Ebre 1” d'Andreu Fernández Loma de Tarragona.

Aquest any, i a causa de la Covid-19, no s'ha pogut dur a terme l'acte d'entrega de premis presencialment, el qual es feia tradicionalment en mig de la Festa Major de la Candelera, però sí que es va retransmetre online a través del canal Youtube de Turisme de l'Ametlla de Mar. Qui ho vulgui, ho pot tornar a visualitzar clicant l'enllaç

Les fotografies guanyadores s'exposaran, com és habitual, al Centre d'Interpretació de la Pesca durant els mesos de juliol i agost. El jurat ha estat format per Antònia Ripoll, artista visual i professora de pintura de l'Escola d'Art i Disseny Esardi d' Amposta, Joan Puig i Pasqual, foto periodista, guanyador del 2n. Premi de Fotopress i Albert Vidal i Ribes, creador audiovisual i director creatiu de Vèrtex Comunicació.

Podeu veure les fotografies al perfil de Facebook del Patronat de Turisme de l'Ametlla de Mar.


Per: La Cala RTV

Foto: Turisme Ametlla de Mar