Sant Jaume d´Enveja, harmonia natural

CAT | ES


Una seixantena d'artesans protagonitzaran la 14a Mostra d'Arts i Oficis d'Ascó

Entre les novetats d’aquesta edició, que tindrà lloc els dies 20 i 21 de maig, destaquen l’exclusiva exposició Barrets i Capells, de l’artesana barretaire i florista Jordina Bravo, i la incorporació d’una jornada tècnica sobre l’artesania i el patrimoni cultural immaterial de les Terres de l’Ebre

Etiquetes   vida activa, fires, turisme, artesania, asco, ribera ebre, terres ebre

Publicat el16/5/2023

Una seixantena d’artesans protagonitzaran la 14a Mostra d’Arts i Oficis d’Ascó | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El nucli antic del municipi riberenc aplegarà més de seixanta professionals de l'artesania, que delectaran als visitants amb demostracions d'ofici en viu i parades de venda amb els seus productes. La Mostra, comptarà també amb setze tallers per a infants, impartits pels mateixos professionals i que es podran realitzar de manera ininterrompuda durant tot el cap de setmana, diversos espectacles familiars, un espai de joc infantil i l'espai de comunicació, dirigit per la periodista i gestora cultural, Maite Mestre (Artra).

Entre les accions comunicatives, hi haurà dues taules rodones protagonitzades pel col∙lectiu artesà que podran seguirse pels visitants, tant en directe des de la plaça de l'Església com a través de les xarxes socials (Instagram) @aj_asco i @ascoturisme. En aquestes mateixes xarxes es publicaran també sis entrevistes fetes als artesans a peu de parada, així com imatges i directes de diferents moments de la Mostra.

La d'Ascó és una de les dinou fires genuïnament artesanes de Catalunya, catalogada pel Registre d'Activitats Firals de la Direcció General de Comerç per la seva exclusivitat i excel∙lència, essent a més, de les que concentra un major nombre d'artesans i artesanes acreditats del territori i l'única de tot Catalunya que té representats tots els oficis artesans reconeguts per la Generalitat de Catalunya.

Entre les famílies d'arts i oficis, hi haurà arts del llibre (enquadernació), vidre (bufador, vitralleres, decoradors), ferro/metall (forjadors), construcció (margeners), tèxtil (filadores, estampadores, matalasser, puntaire, tapissera, teixidores, tintoreres), ceràmica (ceramistes, rajolers, terrissaires), elements naturals (cistellers, espardenyers, sabonaires, llatadores, canyisser), pell/cuir (marroquiners, guarnicioners, sabaters, basters), pedra (picapedrers), fusta (escloper, culleraires, ebenistes, tapissera, fusters, torners), paper (paperaires), joieria (joiers, gravadores), instruments musicals (lutiers) i artesania interdisciplinària (imatgers, titellaires, restauradora, objectes en 3D).

L'alcalde d'Ascó, Miquel Àngel Ribes, declara que es sent satisfet per l'elevada participació d'enguany i destaca la qualitat dels artesans i artesanes que hi seran presents. Per la seva banda, la Regidora de Turisme i Promoció Econòmica, Carolina Baiges, manté que “aquesta mostra ens situa com epicentre de l'artesania de Catalunya i dóna a conèixer Ascó des d'una altra vessant. Incorporem activitats complementàries que afavoreixen la difusió de l'artesania”. La programació (adjunta) està disponible a la web del consistori www.asco.cat i xarxes socials.


Més activitats i serveis

Entre les activitats complementàries hi haurà Foodtrucks, concerts, discjòqueis i, com cada any, les tradicionals passejades amb el Llaüt Lo Roget pel Riu Ebre.


9a Mostra Intercomarcal Tastavins

Com ja és habitual la Mostra artesana compartirà espai amb el TastaVins, que enguany celebra la seva novena edició. El vi i les parades gastronòmiques hi seran presents pels carrers d'Ascó durant tot el cap de setmana. 18 cellers de les DOQ Priorat, DO Tarragona, DO Montsant i DO Terra Alta ens oferiran els seus millors vins durant la tarda de dissabte i tot el diumenge.

Podeu descarregar el programa de la 14a Mostra d'Arts i Oficis d'Ascó aquí.


Per: Redacció

Foto: Cedida

document relacionat