Port Nòmada. Senderisme, travesses, btt

CAT | ES


Seguiment de rapinyaires al Parc Natural Serra de Montsant

Entre les dades recollides destaca la citació de la nidificació amb èxit d’una parella de calçades, en un cingle de Montsant que ja té 215 exemplars

Etiquetes   natura, fauna, biodiversitat, ocells, serra montsant, parc natural serra montsant, priorat

Publicat el1/2/2023

Seguiment de rapinyaires al Parc Natural Serra de Montsant | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Exemplar de duc (Bubo bubo)


L'any 2007, l'Associació Taxus va fer el primer cens de duc al Parc Natural de Montsant. Després de tres censos més, a partir de 2019, es va començar a fer anualment. Al 2021, es va ampliar amb el Projecte Noctàmbuls de seguiment d'ocells nocturns, entre els quals destaquen sis rapinyaires nocturns: duc, òliba, mussol comú, mussol banyut, xot i gamarús, que és el més abundant. Cal destacar també la presència d'enganyapastors i de siboc.

Al 2022, el Parc Natural de Montsant, mantenint la col·laboració amb Taxus, s'ha adherit amb un punt d'observació al programa Segre de seguiment de rapinyaires diürns, impulsat per l'Institut Català d'Ornitologia.

Entre els diferents rapinyaires detectats, cal destacar la nidificació, amb èxit, d'una parella d'àguiles calçades. Es tracta de la primera citació documentada d'aquesta espècie al Parc Natural de Montsant; a més, la nidificació va tenir lloc en un cingle, un fenomen rar a Catalunya.


Per: Redacció

Foto: Pixabay