Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


La segona edició de les Jornades del Molí de l'Oli de Cervera del Maestre serà el 19 i 20 de novembre

Tota una sèrie d’activitats al voltant del món de l’olivera i de l’oli (esmorzar, senderisme, música i teatre baix l’olivera mil·lenària, conferències, tallers, etc.) i el més important, la premsada en directe amb una premsa de biga i lliura de 12 metres

Etiquetes   vida activa, turisme cultural, cervera del maestre,, baix maestrat, turisme

Publicat el10/11/2022

La segona edició de les Jornades del Molí de l’Oli de Cervera del Maestre serà el 19 i 20 de novembre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El Centre d'Interpretació Molí de l'Oli de Cervera del Maestre prepara, per segon any consecutiu, unes jornades molt especials per al 19 i 20 de novembre. En un context en plena campanya de l'oliva, es va a posar en marxa un complex que va funcionar des de principis del s.XVII fins als anys 20 del segle passat, és a dir, es va a tornar l'activitat al centre després de 100 anys de parèntesi. En una mostra única a tota la Comunitat Valenciana, els assistents podran veure com es premsava a l'antiga, seguint una tècnica preindustrial d'origen grecoromà. A través de cofins d'espart, i usant la rèplica de la premsa de biga i lliura original (un artefacte de 12 metres de llarg i 5.000 kg de pes) veurem com la massa d'oliva es comprimeix amb la pressió que la premsa exerceix fins a exprimir fins a l'última gota d'oli.

Per a complementar la jornada hi hauran una sèrie d'activitats al llarg dels dos dies: el dissabte començarà amb un esmorzar moliner a la Plaça Maestrat, on es donarà la benvinguda a la jornada per part de les autoritats, i seguidament els participants es desplaçaran al camp fins a una olivera monumental on, a la seua ombra, hi hauran una sèrie d'activitats diverses: mites, històries, teatre, degustacions... tot això amenitzat amb música clàssica interpretada pel Trio de Corda Juvenàlia.

Per la vesprada, l'activitat es traslladarà al Molí de l'Oli, on el Dr. Francisco Lorenzo Tapia, metge expert en nutrició comunitària i president de l'Associació Olearum, Cultura y Patrimonio del Aceite, impartirà una xerrada sobre AOVE i salut, seguit d'un taller d'iniciació a la cata d'olis impartit per Pobill Ecològics. La jornada clourà amb l'activitat estrella i que tant d'èxit va tenir en la seua primera edició, la premsada tradicional d'oli. El diumenge es resumirà tot durant el matí en un mateix espai, el propi Centre d'Interpretació Molí de l'Oli.

L'organització de les Jornades compten amb la col·laboració dels membres de l'associació Olearum, Cultura y Patrimonio del Aceite, fundada a Málaga al 2007, una de les associacions entorn al món de l'oli més importants a nivell estatal i que organitzen activitats al llarg de tota la geografia espanyola.

Per a poder participar a les jornades fa falta inscriure's al telèfon 964 865 515 o al correu info@molicervera.org.


Programa de les II Jornades del Molí de l'Oli de Cervera del Maestre


Per: Redacció

document relacionat

comparteix-ho