Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


La sega s'inicia a Deltebre amb les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs i la Festa de la Sega a la Finca de Bombita

Aquest any, com a novetat, la Festa de la Sega inclourà els actes de la Diada de Catalunya, ja que se celebra el mateix diumenge dia 11 de setembre

Etiquetes   vida activa, jornades arros, jornades gastronomiques, festes arros, deltebre, delta ebre

Publicat el7/9/2022

La sega s’inicia a Deltebre amb les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs i la Festa de la Sega a la Finca de Bombita | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El mes de setembre comencen els treballs de la sega als camps d'arròs de Deltebre i del Delta de l'Ebre. És per això que, coincidint en aquest mes, i com és habitual durant aquests darrers anys, l'Ajuntament de Deltebre, en col·laboració amb l'associació FECOTUR, ha presentat una nova edició de les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs i de la Festa de la Sega.

Enguany són un total de 14 restaurants del municipi els que participen en les jornades oferint diferents menús per degustar un dels productes referents de la gastronomia del Delta. A més, i igual que l'any passat, les jornades gastronòmiques de l'arròs també es traslladen als comerços de Deltebre, de manera que més de 20 establiments decoraran el seu aparador amb elements de la sega. Les jornades s'inicien aquest divendres 9 de setembre i finalitzaran el 25 d'aquest mateix mes.

L'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “volem recuperar l'essència, la tradició i els costums dels nostres avantpassats per tal que la gent del municipi, i també els visitants, puguin conèixer i entendre com se segava l'arròs en temps passats i la importància d'aquest producte en el desenvolupament del nostre municipi i del nostre Delta”. Al mateix temps, Soler també ha afegit que “la combinació entre les Jornades de l'Arròs i la Festa de la Sega ens permet continuar dinamitzant l'economia tot combinant el paisatge, el turisme, el producte de qualitat i la gastronomia de primer nivell que ens ofereixen els restauradors participants”.

La regidora d'Acció Comercial i Personal, Ingrid Santiago, ha detallat que “les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs enceten la nostra aposta gastronòmica del darrer trimestre de l'any i la qual es complementarà amb la ruta de tapes, i les jornades de l'ànec i del coll verd, i les jornades del peix de bassa”.

Aquest any, com a novetat, la Festa de la Sega inclourà els actes de la Diada de Catalunya, ja que se celebra el mateix diumenge dia 11 de setembre a la Finca de Bombita. D'aquesta manera, a partir de les 16.45 h, i més enllà de la part institucional amb la lectura del manifest, també comptarà amb l'actuació de Joan Rovira i l'Espiga d'Or.

La Festa de la Sega seguirà amb la mateixa dinàmica dels darrers anys. Així, durant tot el dia, i més enllà de les explicacions del procés de sega i del moment de la sega, que aniran a càrrec de Ramón de Baila i Rodolfo del Bufón, els visitants podran gaudir del mercadet artesanal i de productes típics, de passejades amb barquets de perxar, de demostracions de pesca tradicional, d'espai de jocs tradicionals, i també de les actuacions de la CIA Deltateatre i de la Rondalla dels 3 cantadors i la Colla Sardanista i de Jotes de Deltebre, i de l'exhibició de Lluita “Bac” a càrrec de l'Associació de Karate Kushinkai.

Altres persones i entitats que col·laboren en aquesta diada són l'Associació de Caçadors de Sant Miquel, l'Associació Local de la Dona de La Cava, l'Associació de Dones de Deltebre, i Manolo Escurriola amb la Mostra d'Artesania de miniatures del Delta. Tota la informació referent a les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs i la Festa de la Sega ja es pot trobar a la web de l'Ajuntament de Deltebre: www.deltebre.cat.

El tinent d'alcaldia de #DeltebreProjecció, Carlos Serra, ha manifestat que “volem que les Festes de l'Arròs tinguin presència a les escoles del nostre municipi per tal que els xiquets i xiquetes puguin conèixer, de primera mà, les nostres tradicions”. És per aquest motiu que el divendres al matí es realitzarà una nova edició de la Sega Escolar, la qual aplegarà els grups de sisè de primària de les tres escoles del municipi.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu

comparteix-ho