suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


Els sectors socioeconòmics de la Ràpita es mobilitzaran per reclamar solucions per al Trabucador i el Delta

L’Ajuntament coordina l’organització de la protesta que encara no té data per les restriccions de la pandèmia

Etiquetes   natura entorn, trabucador, delta ebre, parc natural delta ebre, temporal, sant carles de la rapita, filomena

Publicat el15/1/2021

Els sectors socioeconòmics de la Ràpita es mobilitzaran per reclamar solucions per al Trabucador i el Delta | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El teixit econòmic i social de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) es mobilitzarà per demanar actuacions urgents al Trabucador i al delta de l’Ebre que en corregeixin la "fragilitat inacceptable" que ha tornat a posar de manifest el temporal Filomena. "No podem esperar més i necessitem que les administracions actuïn immediatament i de manera coordinada per millorar la situació", ha avançat l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós. Després de diverses reunions amb les entitats socioeconòmiques del municipi i el consistori, s’han posat a treballar per organitzar aquest esdeveniment, que encara no té data concreta per les restriccions de la pandèmia. "Impulsarem aquesta reclamació social de la societat rapitenca i ebrenca", ha dit l’alcalde.

El Trabucador "és un dels espais més emblemàtics" de Sant Carles de la Ràpita i l’embat del temporal Filomena ha tornat a evidenciar la seva fragilitat. Després de diverses reunions, aquesta setmana, del teixit socioeconòmic del municipi amb l’Ajuntament de la Ràpita, s’ha decidit "posar fil a l’agulla" i organitzar una mobilització social per tornar a reclamar que s’actuï per salvar l’istme i el Delta. L’acord per convocar la protesta s’ha tancat amb l’empresariat turístic, col·lectius del sector primari i el teixit comercial de la població, entre d’altres.

"La Ràpita perd un tros del seu terme i la fragilitat del delta de l’Ebre no és acceptable. Tenim un problema nacional. La problemàtica del Delta és un problema de país i les administracions s’han de fer responsables i treballar coordinadament per fer les actuacions necessàries que millorin aquesta situació", ha reclamat Josep Caparrós. La intenció es farà amb un acte reivindicatiu al Trabucador, però amb les restriccions de la pandèmia, com el confinament municipal, i la situació sanitària actual al territori, encara no s’ha proposat una data concreta.


Per: ACN

Foto: EbreActiu

comparteix-ho