Jornades gastronòmiques del polp a caduf i el peix de llotja de Benicarló. Del 7 d’octubre al 3 de novembre

CAT | ES


El sector turístic de Tarragona s’aferra a la vacuna per reviscolar al llarg del 2021

Els empresaris de la demarcació confien que de cara a l’estiu puguin arribar clients internacionals

Etiquetes   turisme, tarragona, terres ebre, covid19

Publicat el25/1/2021

El sector turístic de Tarragona s’aferra a la vacuna per reviscolar al llarg del 2021 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Port de l’Ampolla (Baix Ebre)


El sector turístic de la demarcació de Tarragona confia en la campanya de vacunació contra la covid-19 per recuperar-se del sotrac del 2020. Els empresaris tenen clar que sense un descens dels contagis no hi podrà haver turisme durant aquest any i esperen que a partir del segon semestre puguin tornar els clients internacionals. El portaveu de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT), Xavier Guardià, explica a l’ACN que estan "preocupats" per l’escenari que s’albira per al 2021. A més, apunta que per poder treballar caldrà que el gruix de persones vacunades, tant aquí com als països d’origen dels turistes, sigui el més gran possible per garantir la seguretat.

Guardià afirma que tenen el focus posat en dos llocs. Primer, en el mercat local -Tarragona, Catalunya i l’Estat- i, després, en l’internacional, especialment en països com França, Alemanya, el Regne Unit o Rússia. "Per al nostre sector és tan terrible que estiguem malament nosaltres com que ho estiguin ells", indica. Per això, reconeix, ho fien "tot" a la vacuna.

En la seva opinió, és important que les destinacions turístiques puguin demostrar el grau de seguretat que van tenir l’estiu de l’any passat, amb poca incidència del coronavirus. Per això, considera que "sobretot hem d’estar vacunats aquí perquè és important poder dir que el nostre destí turístic és segur". La incertesa i el temor dels clients fa que, igual que el 2020, el 2021 torni a ser un any d’anar de vacances en llocs coneguts.

El portaveu de la FEHT recorda que l’impacte de la covid-19 ha fet que hi hagi establiments, com hotels o restaurants, que no hagin pogut treballar des de fa quinze mesos. "N’hi ha que estan tancats des de l’octubre del 2019, que va ser quan va acabar la temporada", especifica.

Amb tot, el primer objectiu serà poder obrir per Setmana Santa. Guardià valora que és una època en la qual predomina el turisme de proximitat, amb la qual cosa l’aixecament de les restriccions de mobilitat seran essencials. Però totes les mirades, subratlla, estan posades en l’estiu. "El gruix l’esperem pel segon semestre. Ja veurem com va. De moment no hi ha reserves, però tenim la sensació que hi ha interès. La gent n’està cansada dels confinaments i té ganes de poder marxar de vacances", assenyala.

A nivell empresarial, de moment el sector no pot fer altra cosa que esperar que la pandèmia evolucioni favorablement i es puguin millorar les xifres de l’any passat. A falta de tenir les dades totalment analitzades, la FEHT va fer un primer balanç el setembre de l’any passat que parlava d’una baixada de turistes del 70% a tota la demarcació i d’una caiguda de la facturació de 4.500 MEUR respecte el 2018. De moment, l’Estat ha assegurat la pròrroga dels ERTO fins el 31 de maig. Una prolongació que també beneficiarà els càmpings. Guardià afegeix que també han demanat mesures fiscals que permetin disminuir les despeses de les empreses. Les propostes que han fet passarien per una rebaixa de l’IVA turístic o altres reduccions d’impostos, tant a nivell municipal, de la Generalitat i del govern espanyol.


Per: ACN

Fotos: EbreActiu

comparteix-ho