Alt Maestat, Humand Land

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/26/2022#) AND (caducitat>=#6/26/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

El sector citrícola i l'administració es conjuren per revertir la situació de crisi

El pròxim 17 de maig es constituiran els grups de treball on es consensuaran les actuacions que cal emprendre, entre els quals es planteja la creació d’una circumscripció econòmica, que permetria millorar la comercialització de la fruita

Etiquetes   producte proximitat, cítrics, alcanar, montsia

Publicat el8/4/2019

El sector citrícola i l’administració es conjuren per revertir la situació de crisi | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, es va reunir divendres 5 da'bril amb representants del sector citrícola (sindicats, cooperatives i productors) i de l'Ajuntament d'Alcanar per treballar conjuntament i superar la crisi que pateix aquest sector. En aquest sentit, la consellera ha anunciat que el pròxim 17 de maig es constituiran els grups de treball on es consensuaran les actuacions que cal emprendre, entre els quals es planteja la creació d'una circumscripció econòmica, que permetria millorar la comercialització de la fruita. “El sector dels cítrics ha patit enguany una crisi extrema, però ve d'una crisi estructural que s'ha d'abordar i això ho farem amb la creació d'uns grups de treball que es constituiran al maig”, ha manifestat la titular d'Agricultura.

Els assistents a la reunió han mostrat la seua voluntat de treballar de forma conjunta. “Sindicats, productors i administració hem de treballar tots junts per defensar la dignitat de la nostra pagesia i el futur. La citricultura ebrenca és òptima però no podrem anar endavant si les condicions de competència amb països tercers no són les mateixes”, ha explicat l'alcalde d'Alcanar, Joan Roig.

Al marge de la crisi que ha viscut el sector aquesta campanya per la caiguda de preus, a causa de les importacions massives de taronges dels països de l'Àfrica meridional, el sector pateix una crisi estructural. “Hi ha dues crisis: la de preus d'aquesta campanya i l'estructural. La creació dels grups de treball ha de servir perquè els productors siguin conscients que hi ha coses que s'han de millorar, mentre que els consumidors han de ser conscients del que implica consumir productes locals o de fora de la Unió Europea”, ha dit el membre de la comissió permanent d'Unió de Pagesos, Rafel Verdiell, en referència als productes químics que contenen les taronges d'importació o les emissions de CO2 que es produeixen amb el seu transport.
Enblau, creadors d’aventures. Piragüisme, senderisme, birdwatching