DOS PEDRES FONTCALDA. GASTROESPAI - Gandesa (Terra Alta)

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/26/2022#) AND (caducitat>=#6/26/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

El sector del cítric alerta de la presència massiva de fruita de països tercers

Unió de Pagesos demana al Departament mesures efectives per al sector dels cítrics davant la saturació de productes de països tercers quan a Catalunya ja havia començat la campanya

Etiquetes   producte proximitat, cítrics

Publicat el5/12/2018

El sector del cítric alerta de la presència massiva de fruita de països tercers | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... A la situació de crisi s'hi afegeixen els efectes dels forts aiguats de l'octubre que van patir els productors de les Terres de l'Ebre


Unió de Pagesos de Catalunya va traslladar ahir al Departament d'Agricultura, en el marc de la Taula sectorial dels cítrics que es va reunir a Tortosa (Baix Ebre), la necessitat de buscar mesures efectives contra la crisi econòmica que pateix el sector, amb situacions com l'originada per la presència massiva de fruita de països tercers, sobretot de Sud-àfrica, als lineals dels supermercats fins ben entrat el novembre, quan ja havia començat la campanya a Catalunya. El sindicat adverteix que aquesta saturació de cítrics de països tercers ha comportat un retard en la collita de les varietats primerenques, i el fet que moltes no arribaran ni a collir-se.

Unió de Pagesos denuncia com un dels problemes importants del sector els baixos preus en origen, moltes vegades sota costos de producció, i la venda sense preu del producte als distribuïdors.

A aquesta situació de crisi s'hi afegeixen els efectes dels forts aiguats del 19 d'octubre que van patir els productors de les Terres de l'Ebre, sobretot a Alcanar i Ulldecona (Montsià), i per als quals el sindicat ja va demanar un ajut d'Estat. El sindicat calcula que els danys van afectar a més del 30% del conjunt de la collita, mentre que a Ulldecona i Alcanar, l'afectació podria arribar a més del 40%.

D'altra banda, Unió de Pagesos considera que al sector també li cal la posada en marxa d'un Observatori de preus d'interès estadístic, ja que ajudaria a aportar informació i transparència sobre la situació real del mercat.

El sindicat recorda la importància del sector dels cítrics com a motor econòmic a les comarques del Baix Ebre i el Montsià i la necessitat de buscar solucions que permetin mantenir-hi aquesta activitat agrària.La Sénia, un paradís per descobrir