Descobreix el patrimoni de Vandellòs-Hospitalet de l´Infant. De l´1 de juliol a l´11 de setembre 2022

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#7/2/2022#) AND (caducitat>=#7/2/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

S’avança la calor d’estiu

La predicció meteorològica indica una forta pujada de la temperatura, que tindrà el seu punt àlgid durant el cap de setmana

Etiquetes   entorn, climatologia, meteorologia, catalunya,

Publicat el17/5/2022

S’avança la calor d’estiu | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


El Servei Meteorològic de Catalunya informa de l'arribada d'una massa d'aire molt càlid procedent del nord d'Àfrica que provocarà un notable ascens de la temperatura. Els models meteorològics a mitjà termini indiquen que de cara als pròxims dies una zona anticiclònica s'ubicarà a la Mediterrània occidental, i una depressió es centrarà a l'oest de la Península Ibèrica. Aquesta configuració permetrà l'entrada d'una glopada d'aire càlid de procedència africana, que anirà acompanyada de molta pols en suspensió.

Un dels fets més importants a tenir en compte seran els valors de temperatura màxima del cap de setmana, especialment a punts de l'interior, on és probable que se superin els 30 graus en general, i estiguin per sobre dels 35 a ponent. Al prelitoral els valors màxims estaran entre 27 i 32 graus. La temperatura màxima, però, quedarà frenada en alguns sectors a causa del vent de marinada. L'elevada humitat relativa també farà augmentar la sensació de xafogor, especialment prop de la costa.

A més, la temperatura mínima també quedarà força alta, i en alguns llocs del litoral hi haurà nits tropicals, amb valors mínims que puntualment no baixaran dels 20 graus.

Aquest episodi càlid podrà allargar-se com a mínim fins el 24 de maig, quan la temperatura ja començarà a baixar fins assolir els valors propis per l'època de l'any.


Per: Redacció

Foto: Pixabay