Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Santa Bàrbara rebrà vuit de les oliveres monumentals que va adquirir la Generalitat de Catalunya

Segons l’alcalde de Santa Bàrbara, es replantaran a la zona del dipòsit de l’aigua, a la vora del camí per on passava la Via Augusta

Etiquetes   entorn, oliveres monumentals, montsia, santa barbara, patrimoni natural

Publicat el25/1/2023

Santa Bàrbara rebrà vuit de les oliveres monumentals que va adquirir la Generalitat de Catalunya | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Exemplars d'oliveres monumentals a la Finca de l'Arión a Ulldecona. imatge d'arxiu


El Govern de la Generalitat de Catalunya va anunciar el passat setembre que adquiria 48 exemplars d'oliveres monumentals de dos vivers del Montsià per reubicar-los en finques municipals de la mateixa comarca. L'Ajuntament de Santa Bàrbara de seguida es va postular i ha anunciat que n'obtindrà vuit, el segon poble a rebre'n més, per darrer d'Ulldecona.

L'alcalde, Antonio Ollés Molias, ho ha explicat a l'espai de la Plana Ràdio. “Ens van demanar als ajuntaments que proposéssem un lloc que sigue visitable, que tingue aigua de reg, que estigue a una zona que se pugue arribar en vehicle. A Santa Bàrbara vam oferir una que seria al dipòsit de l'aigua, aquella zona que està replantada de plataners, però encara hi ha una zona prou gran per a plantar vuit oliveres, de més de mil metres quadrats. Allí podrem regar, està a la vora del camí que, concretament, és la Via Augusta, un camí amb història, i és un lloc bastant accessible, per tant, és una ubicació perfecta per a plantar estos vuit arbres que, en principi, ens han de portar prompte, perquè s'han de replantar”.

Unes oliveres monumentals amb polèmica per la despesa pública en la seua adquisició per més de 640.000 euros (el que suposa més de 13.000 € de mitjana per olivera), mentre que la pagesia i l'Associació Territori Sénia reclamen ajuts i bonificacions pel manteniment d'estos arbres monumentals.


Per: La Plana Ràdio

Foto: EbreActiu

comparteix-ho