suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


Santa Bàrbara acull les XVI Jornades Micològiques de les Terres de l'Ebre

Les Jornades inclouen una exposició, un curs i una sortida pràctica de coneixement de bolets al massís dels Ports

Etiquetes   vida activa, micologia, bolets, cursos, exposicions, santa barbara, montsia, els ports

Publicat el15/10/2021

Santa Bàrbara acull les XVI Jornades Micològiques de les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Del 23 d'octubre al 28 de novembre, el Museu de la Vida a la Plana de Santa Bàrbara, acollirà la 16a edició de les Jornades Micològiques de les Terres de l'Ebre, que inclouen l'exposició “Els bolets de les Terres de l'Ebre. Molt més que rovellons” i el curs “Els bolets de les Terres de l'Ebre”.

Aquesta exposició està formada per 17 panells on s'introdueix al visitant al món dels fongs i als principals grups taxonòmics de bolets, mostrant una part de la gran biodiversitat d'espècies de bolets que podem trobar a les nostres terres.

Així com, els dies 23 i 24 d'octubre de 2021, es realitzarà el curs “Els bolets de les Terres de l'Ebre”. Aquesta activitat s'inclou dins del cicle de cursos naturalistes que cada any organitza la Institució Catalana d'Història Natural, filial de l'Institut d'Estudis Catalans, conjuntament amb el Museu de les Terres de l'Ebre.

El curs d'iniciació al coneixement dels bolets que podem trobar a les Terres de l'Ebre està dividit en dues parts, una teòrica i una sortida de camp. Al llarg de les dos sessions teòriques els participants coneixeran aspectes rellevants del món dels bolets com: les principals característiques i funcions a la natura dels fongs, la seva ecologia i la relació de les diferents espècies amb el tipus de sols, o aspectes que relacionen els bolets i l'ésser humà (cultiu de bolets, conselles per a la seva recol·lecció, etc.). També es tractaran els principals grups de fongs i les espècies de macromicets que podem trobar a les Terres de l'Ebre. Per finalitzar el curs es realitzarà una sortida pràctica de coneixement de bolets al massís dels Ports.

Per realitzar la inscripció al curs us podeu adreçar a la Secretaria de la ICHN al telèfon 933 248 582 o enviant un email a ichn@iec.cat. La matrícula per als socis de la ICHN i per als habitants de les Terres de l'Ebre és de 30 €, i per la resta és de 54 €. (estudiants i aturats 40 €). La inscripció es considerarà formalitzada un cop realitzat el pagament del curs ingressant l'import de la matrícula al compte corrent 2013-0421-50-0200689502. Les places estan limitades a 20 inscrits i es cobriran per rigorós ordre de inscripció.

Més informació a museulaplana@santabarbara.cat.


Per: Redacció

Fotos: EbreActiu

comparteix-ho