Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


Sant Jaume d'Enveja presenta la programació de la Buda & Bike 2022

Els dies 11 i 12 de juny, 16 i 17 de juliol, 6, 7, 20 i 21 d’agost i 3 i 4 de setembre, un grup reduït de visitants guiats per tècnics especialitzats del parc natural, podran gaudir de l’alt valor ambiental i paisatgístic de l’illa de Buda, d’una degustació de productes km 0 del Delta de l’Ebre i d’una mostra del folklore i la cultura popular de les Terres de l’Ebre

Etiquetes   turisme, turisme familiar, turisme natura, cicloturisme, delta ebre, parc natural delta ebre, sant jaume enveja, illa de buda,

Publicat el5/5/2022

Sant Jaume d’Enveja presenta la programació de la Buda & Bike 2022 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La presentació de la Buda & Bike 2022 es va fer ahir dimecres al matí a la finca del Violí


A la finca del Violí (enfront de l'illa de Buda) es va presentar ahir la BUDA & BIKE 2022, una activitat turística que promou la regidoria de sostenibilitat de l'Ajuntament de Sant Jaume d'Enveja amb la col3laboració del Parc Natural del Delta de l'Ebre a través de l'Escola del Parc, organitzada per l'empresa local de serveis turístics 4 Camins, Lloguer de bicicletes.

L'activitat consisteix en un recorregut amb bicicleta per l'interior de l'illa de Buda d'un grup reduït de visitants guiats per tècnics especialitzats del Parc Natural. Durant l'excursió es pot gaudir de l'alt valor ambiental i paisatgístic de l'illa de Buda, d'una degustació de productes km 0 del Delta de l'Ebre i d'una mostra del folklore i la cultura popular de les Terres de l'Ebre.

El regidor de Sostenibilitat i Activitats Tradicionals, Xavier Llorach, ha destacat l'alta valoració de l'activitat per part del públic assistent en les edicions anteriors gràcies a l'entorn incomparable que ens ofereix Buda i a la professionalitat de 4 Camins, empresa organitzadora. “És un privilegi poder entrar amb la família a l'illa de Buda guiats pels tècnics del Parc Natural i amb l'organització que ofereix 4 Camins, per això aquest any hem incrementat el nombre d'entrades a l'Illa”. Ha manifestat el regidor recordant que els dies que es portarà a terme la BUDA & BIKE seran: l'11 i 12 de juny, el 16 i 17 de juliol, el 6, 7, 20 i 21 d'agost i el 3 i 4 de setembre.

Pasqual Bertomeu, Director de 4 Camins, ha agraït a l'Ajuntament de Sant Jaume d'Enveja i al Parc Natural del Delta de l'Ebre la promoció de l'activitat turística i la col·laboració en la seva organització. “Les famílies participants demanen més entrades a Buda, gaudeixen molt de l'activitat, els preocupa el futur de Buda. El valor ambiental barrejat amb la degustació de productes de proximitat i gaudir de la cultura popular i tradicional de les Terres de l'Ebre, fan que els visitants en surtin molt satisfets. És importantíssim treballar per la desestacionalització de les activitats turístiques, el nostre entorn natural i el clima que tenim ho fan possible. Les empreses de serveis turístics estem preparades i ho volem fer bé”. Ha explicat Bertomeu invitant a participar a la BUDA & BIKE.

Joan Castor Gonell, alcalde de Sant Jaume d'Enveja s'ha mostrat molt satisfet per la consolidació, professionalització, millora i valoració de la BUDA & BIKE. Ha donat les gràcies a l'empresa 4 Camins, al Parc Natural del Delta de l'Ebre i al Regidor de Sostenibilitat i Activitats Tradicionals per la seva feina. “L'illa de Buda és una de les zones humides més importants de la Mediterrània, el seu valor ambiental i paisatgístic és molt gran. Invitem a tothom a visitar-la participant a la BUDA & BIKE. Cal tenir molt present la seva vulnerabilitat a causa de l'increment del nivell del mar. Pot desaparèixer en pocs anys si no es protegeix. És importantíssim que coneguem l'illa de Buda i ens solidaritzem amb ella. Contemplar-la passejant amb bicicleta, que ens expliquin el seu valor i les seves amenaces, degustar els productes típics del Delta i gaudir d'una petita mostra de la cultura tradicional de les Terres de l'Ebre a través de la cançó improvisada resulta una experiència inoblidable”, ha emfatitzat Gonell.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho