Venda online productes de la Terra

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#7/3/2022#) AND (caducitat>=#7/3/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Salvem lo Montsià denuncia que Cemex continua extraent terres prop del jaciment arqeològic de la Ferradura

Segons les previsions de la plataforma l’extracció seria d’un mínim d’un milió de tones de terra fèrtil

Etiquetes   natura patrimoni, montsia, serra montsia

Publicat el18/4/2018

Salvem lo Montsià denuncia que Cemex continua extraent terres prop del jaciment arqeològic de la Ferradura | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Salvem lo Montsià torna a denunciar que la cimentera mexicana Cemex continua amb les agressives extraccions de terra baix del jaciment arqueològic de La Ferradura/Els Castellets, a la serra de Montsià. Segons les previsions que fa l’organització ecologista, l’extracció seria d’un mínim d’un milió tones de terra fèrtil, que acaben afectant una superfície equivalent a 24 camps de futbol a molta profunditat, amb fort perill de liquidació de les aigües freàtiques més properes a la superfície de tota la foia d’Ulldecona. I adverteixen que "Cemex té fam de terra del Montsià. Després de Ferradura I ha vingut Ferradura II, i en vindran moltes més".

L’anunci de l’empresa extractiva sobre la restauració de la zona afectada no és creïble, segons expliquen els portaveus de Salvem lo Montsià. "No ens val doncs l’excusa fal·laç de la restauració per part de l’empresa extractiva, que ho té tot de propagandístic i de greenwashing i ben poc o res de real. Aquestes empreses són especialistes a fer-nos creure el que no és, i en saben molt, d’això. Hem d’estar tots ben atents a no ser confosos per ells".

Salvem lo Montsià ja fa anys que denuncia l’espoli d’oliveres centenàries i mil·lenàries i exigeix la prohibició o la limitació severa de l’extracció de terra fèrtil de la serra.